Turkije’s eigen ‘Dog Whisperer’

0
2180
Turkije’s eigen 'Dog Whisperer'
Turkije’s eigen 'Dog Whisperer'

Het is veel makkelijker om een lieve hond te laten gehoorzamen in plaats van eentje die angstig is, zegt Yıldırım.

Turkije’s eigen ‘Dog Whisperer’ Yaman Ersel Yıldırım is een gerenommeerd hondentrainer en een succesvolle dierenarts. Zijn prestaties in de internationale competities behendigheid en gehoorzaamheid hebben ertoe geleid dat sommigen hem al Turkije’s eigen ‘Dog Whisperer’ noemen.

Yıldırım is geboren en getogen in Ankara, in een door de overheid gesteund wooncomplex waar het verboden was om huisdieren te houden en straathonden beschouwd werden als een plaag. Als kind bracht Yıldırım een groot deel van zijn vrije tijd door met het voeden van de zwerfhonden in de dieronvriendelijke buitenwijk, waardoor zijn liefde voor dieren zich begon te ontwikkelen. Yıldırım heeft hard gewerkt en gestudeerd aan de Universiteit van Ankara om dierenarts te worden, maar na het behalen van de vereiste kwalificaties, wilde hij toch een andere kant op en besloot zich te richten op het opleiden van honden.

Yıldırım heeft uiteindelijk een organisatie opgezet die elk aspect van zijn passie voor honden omvatte, waarvan de belangrijkste het centrum “Dog City” is. Dit centrum is gevestigd in Ankara en bestaat uit goedlopende hondentraining faciliteiten voor hond en baasje. Daarnaast is het aangesloten bij diverse honden clubs en verenigingen in heel Turkije.

Yaman Ersel Yildirim, Turkey's own Dog Whisperer
Yaman Ersel Yildirim, Turkey's own Dog Whisperer

Sinds het einde van de jaren ’90, heeft Yıldırım meerdere honden trainingsprojecten ontwikkeld voor verschillende organisaties en zoek-en reddingsteams in Ankara, zoals het General Directorate for Mineral Research and Exploration (MTA), en ORDOS, een vereniging voor zoek-en reddingsacties in de bergen.

In 2007, tijdens de Dog Obedience World Championships, heeft Yıldırım advies gekregen van een wereldkampioen in spe: “Ik werd gewaarschuwd dat mijn opleidingstechnieken te zwaar zijn en dat ik iets moet veranderen aan mijn methoden. De man was 15 jaar jonger dan mij, maar hij wist waar hij het over had. Ik ben getuige geweest van de onderneming commando-methode die wordt gebruikt door vele hondentrainers, waaronder de populaire tv-Dog Whisperer Cesar Millan. Het is waar dat je met een stevige aanpak resultaten kan bereiken, maar het is het welzijn van de honden, dat voorrang moeten krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!