Home Verslagen Turkije op twee na grootste producent van honing

Turkije op twee na grootste producent van honing

10
694

Wist je dat Turkije de op twee na grootste honingproducent is ter wereld?

Volgens Gilles Ratia, het hoofd van de Internationale Associatie van Bijenhouders, is Turkije de op twee na grootste honingproducent ter wereld.

Alleen China en Amerika produceren meer honing dan Turkije. Duitsland is trouwens wereldwijd de grootste afnemer van honing. Jaarlijks wordt er voor ruim 90.000 ton aan honing naar Duitsland vervoerd.

In Turkije worden heel veel soorten honing geproduceerd, zoals: Bloemenhoning, Raathoning, Fruithoning, Heidehoning, Acaciahoning, Dennenhoning (ook wel woudhoning genoemd in Nederland) en Kastanjehoning.

In een bepaalde streek in de Turkse bergen wordt zelfs zo’n sterke en medicinaal werkende honingsoort geproduceerd, dat je er per dag slechts 1 of 2 kleine lepeltjes van mag nemen. Wanneer je meer neemt, heb je een grote kans dat je tijdelijk het bewustzijn verliest of in een sterke roes terecht komt.

10 REACTIES

  1. Freija,
    kun je me vertellen welke streek dat dan is, van die bijzondere honing?? en is er een importeur voor turkse honingen?
    ik gebruik meerdere kilo’s honing om mede (honingwijn) van te maken… en daarom altijd op zoek naar bijzondere honingsoorten en -smaken!!

  2. Er wordt in Turkije veel valse honing geproduceerd, opletten op wat je koopt! Sinds de komst van de Islamtische partij zijn waardeloze praktijken toegenomen!

  3. Ik ben erdal uit limburg belgie wat ik wil zeggen is dat ik honing uit turkye ga in voeren honing uit de kackar gebergte biologis kg 130 uero de kg

  4. Er was een paar dagen geleden een uitzending van Antalya TV dat hier ergens dichtbij tegen de bergen een grote bijenhouder zit, die tevens enorme velden lavendel heeft, die de basis vormen voor het opvullen van de honingraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.