login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Sterren voor kinderen van Istanbul

post thumbnail

Door: Marc Guillet. Foto’s: Slawomira Kozieniec – De straten van Istanbul worden een openluchtmuseum met honderden stervormige sculpturen die dienen als bakens van succes, hoop en licht. Ze zijn bedoeld om kinderen in heel Istanbul inspiratie te geven.

De kunstwerken zijn niet alleen ontworpen om een bijdrage te leveren aan de toekomst van kinderen in Turkije, maar ook om van Istanbul een stad te maken waar je met meer plezier woont en aan te tonen dat kunst niet alleen te vinden is in galeries.

De “Sterren van Istanbul” is een maatschappelijk project geïnitieerd door Unesco om geld in te zamelen om arme kinderen betere voeding, gezondheidszorg en onderwijs te geven.

“Gesteund door echte sterren die optreden als goodwill ambassadeurs van Unicef, zal het project de creativiteit van de Turkse kunstenaars reflecteren en het zal uitmonden in een tentoonstelling verspreid over diverse wijken van Istanbul,” zo wordt Nuri Çolakoğlu, het hoofd van het organiserend comite, geciteerd door Hürriyet Daily News.

Stars of Istanbul - Foto: Slawomira Kozieniec

Stars of Istanbul - Foto: Slawomira Kozieniec

Als onderdeel van dit straatkunstproject, zullen de sterren worden ontworpen in overeenstemming met de smaak van de sponsors. Zo zal karikaturist Erdil Yaşaroğlu namens de voetbalclub Galatasaray de eerste ster ontwerpen in de vorm van een pasgeboren leew.

De bekende mode ontwerper Cemil İpekçi heeft een ster laten ontwerpen met een zelfportret. Zijn ster staat op het Tunel-plein aan het begin van de winkelpromenade Istiklal Caddesi en is populair bij toeristen en Turken om zich daar te laten fotograferen. Vlak daarachter staat een ster van Michael Jackson.

Stars of Istanbul - Foto: Slawomira Kozieniec

Stars of Istanbul - Foto: Slawomira Kozieniec

Lees meer over het project in dit artikel van Hürriyet Daily News: http://bit.ly/hdLm8j

Tags bij dit bericht:

Er zijn 6 reacties

Binnenkort maar een dagje sterren zoeken dan :oo:

Wel leuk bedacht hoooor! Lijkt mij een goede vorm van spenderen in de toekomst.

Amalia

Wat een leuk idee!!!!!!!!!!!!!

Jeroen Meefout

Goed idee, dat ook niet slecht voor b.v. Almere zou zijn, waar een dergelijk project al eens in het klein met door kinderen gemaakte mozaiektegels geprobeerd is. Zo worden mensen al op jonge leeftijd bij hun gebouwde omgeving betrokken, wat positief uit kan werken op de leefbaarheid hiervan.

Ria Beem

Ik heb ze gezien!! op Taksim Meydani en op het vliegveld! Heel leuk..

Jolanda Güngör-van Deursen

Mooi initiatief.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)