Home Verslagen Nieuwe culinaire gids over eten als een local in Istanbul

Nieuwe culinaire gids over eten als een local in Istanbul

2
380
Nieuwe culinaire gids over eten als een local in Istanbul
Nieuwe culinaire gids over eten als een local in Istanbul

Tekst: Marc Guillet
Foto’s: Slawomira Kozieniec

Zwervend door Istanbul ontdek ik steeds weer hoe rijk de variatie is die de Turkse keuken te bieden heeft. Uit alle windstreken van Turkije kun je hier gerechten vinden. De metropool is niet alleen de afgelopen decennia, maar nog steeds een magneet die Turken aantrekt uit heel het land. Ze brengen hun regionale recepten en tradities mee. En daar kunnen wij van meesmullen.

Ook collega correspondent Yigal Schleiffer en zijn vriend Ansel Mullins laten andere Istanbulu’s graag delen in hun culinaire ontdekkingen. Ruim een jaar geleden begonnen ze met hun blog ‘Istanbul Eats’ http://istanbuleats.com/ Steeds meer toeristen en locals wisten de blog te vinden. De populariteit groeide, omdat zij de vijfsterren restaurants en de lokaties die er alleen maar op zijn gericht om toeristen geld uit de zak te kloppen links lieten liggen. Zij gingen op zoek en publiceerden over ‘street food’, over restaurantjes waar de lokale Turken zelf gaan eten en traditionele kebab restaurants zoals Zübeyir Ocakbaşı. Een fenomeen van het Anatolische platteland, waar de gasten rond de grilbak zitten en de kebab usta ter plekke allerlei lekkers roostert.

Gelukkig hebben Schleiffer en Mullins hun blogs nu gebundeld in de overzichtelijke culinaire gids ‘Istanbul Eats. Exploring the Culinary Backstreets’. Ter ere van de publicatie van hun boek organiseerden zij gisteravond een drukbezocht straatfeest met live muziek, Turkse wijnen en gratis eten van straatventers: onder andere çiğ köfte, gezouten komkommers en börek.

De gids is voorlopig alleen in Turkije te koop. Aan een Turkse vertaling wordt gewerkt. Wie al voor zijn bezoek aan Istanbul wil rondneuzen in de talloze smaken die de Turkse keuken te bieden heeft, kan nog steeds terecht op hun blog http://istanbuleats.com/

2 REACTIES

  1. Deze nieuwe gids: Istanbul eats, exploring culinary backstreets, is dat inderdaad in het engels geschreven?
    Ik kan via hun site bestellen, maar begrijp het turks daar niet goed.Ik kan niet opmaken of ze inderdaad naar Nederland versturen.

    De laatste week van de ramazan ga ik naar Istanbul, zou leuk zijn als ik dan dit boek had, anders kan ik het natuurlijk ook daar kopen.

    Jullie hebben hier overigens ook een leuke site.Ik ben verliefd op Istanbul en ga nu voor de 10e keer in 3 jaar tijd erheen. Kan niet wegblijven. Omdat ik alle “hoogtepunten”inmiddels wel heb gezien wil ik graag andere dingen gaan ontdekken. Nog tips voor mij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.