login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Lekkere Turkse BBQ

post thumbnail

Als in Nederland de zon een paar dagen schijnt wordt de barbecue weer in de tuin gezet om lekker een avondje te genieten. Niet alleen in Nederland houdt men van barbecueën, ook hier in Turkije is het erg populair. Turken zijn er gek op. Zodra het zonnetje schijnt en men is een dagje vrij wordt er gebarbecued. In Turkije wordt dat gedaan op een speciaal daarvoor aangewezen terrein met barbecue-faciliteiten of in een tuin met een vaste barbecue.

Zo was er afgelopen zaterdag een grote barbecue in Alanya. Deze werd gehouden in de tuin van een resort, waar veel Turken en Nederlanders wonen. Het werd dus echt een multiculturele avond, met veel Hollandse gezelligheid en heerlijk Turks eten (en ruim negentig gasten).

Tijdens een Turkse barbecue draait het vooral om het samenzijn met familie en vrienden. Toch is het eten geen bijzaak, want er wordt veel aandacht aan besteed. De Turkse keuken staat wereldwijd goed bekend en ook tijdens deze avond werd duidelijk waarom. De gehaktballetjes en geroosterde kip smaakten erg goed. Bij deze gerechten werden de heerlijkste salades geserveerd, zoals kisir. Dit is een salade met bulgur, kruiden en tomatenpuree. Ook weer erg lekker. Kortom zo’n Turkse barbecue is dus voor herhaling vatbaar!

Tags bij dit bericht:

Er is 1 reactie

Kafkas

hmmm lekker broodje turkse gehakbal (kofta) :turk:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)