login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Foto’s: Koninginnedag in Istanbul

post thumbnail

Turken en toeristen weten niet wat ze zien. Rond half negen ’s avond op koninginnedag komt er plotseling een soort carnavalsstoet uit de hoofdpoort van het Nederlandse consulaat-generaal. Voorop loopt een Turkse brass band. Allemaal in het oranje. Ze spelen liedjes als ‘Dans nog even met mij’. Maar ook swingende Mexicaanse deuntjes en zelfs de Amerikaanse gospel ‘When the Saints Go Marching In’.

Ik voel me meteen weer in New Orleans, mijn favoriete stad in Amerika. Ik dans mee met de groep dansers die net achter de muzikanten lopen. Daar weer achter zo’n 400 Nederlanders en Turkse vrienden. De meesten wat stijfjes en onwennig, want ze zijn niet gewend om op straat te dansen en bekeken te worden door het publiek.

Veel Turken maken foto’s van de luidruchtige oranjeparade Er wordt aanmoedigend geapplaudisseerd. Nederlandse toeristen die voor de meivakantie in Istanbul zijn doen spontaan mee.

Na ongeveer een kilometer gaan we linksaf een steegje in. Daar weerklinkt de muziek nog luider. Even links en rechts en dan komen we in een straatje waar travestieten uit de ramen hangen. Ze vinden het prachtig wat ze zien, steken hun duim op en applaudisseren. We arriveren bij The Hall, een nachtclub in een voormalig Armeens klooster. Turkser kan het niet.

Binnen gaat het feest gewoon door. Met de brass band en diverse dj’s. Dansen en zingen tot laat in de nacht. Een nieuwe traditie is geboren. “Zolang ik hier zit, zullen we dit blijven organiseren”, zegt Daniel Stork, de cultureel attache van het Nederlandse consulaat-generaal. Goed zo Daniel, zo ken ik je weer. Er moet meer gefeest worden!

Turkish brass band Queens Day Istanbul

Turkish brass band Queens Day Istanbul

Marc and friends Orange street parade Istanbul

Marc and friends Orange street parade Istanbul

Daniel Stork (links) en Marc Guillet Queens Day 2010 Istanbul

Daniel Stork (links) en Marc Guillet Queens Day 2010 Istanbul

dancing the night away Queens Day 2010 Istanbul

dancing the night away Queens Day 2010 Istanbul

5 queens Queens Day Istanbul

5 queens Queens Day Istanbul

Koninginnedag Vereniging Nederlanders in Istanbul, door Bas

Koninginnedag Vereniging Nederlanders in Istanbul, door Bas

Heb jij nog meer foto’s? Neem dan snel contact met ons op!

Er zijn 4 reacties

Sanne

Haha leuke foto’s. Jammer dat ik in het regenachtige amsterdam zat

Daniel Stork

Marc leuk stuk! Tot snel. D

Maria

Wordt er a.s. zaterdag 30 april 2011 ook weer Koninginnedag gevierd bij het Nederlandse consulaat-generaal???

anna

jaaaaaaaa dat wilden wij ook weten!!:)

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)