login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Feesten als een koningin in club Reina

post thumbnail

Jongens, jullie geloven het niet, maar ik ken iemand via via die heeft geregeld dat we in Istanbul door een chauffeur worden opgehaald van het vliegveld en dat we zaterdagavond als VIP op de lijst staan voor de hotste club van Istanbul: Reina…

Deze mail ontving ik van Anne, sinds jaar en dag mijn party partner in crime. Samen met haar, zus Anouk en goede vriendin Lieke ga ik een lang weekend naar Istanbul. Het belooft dus een luxueus tripje te worden.

Ik weet dat Reina koningin betekent, maar meer kennis dan dat heb ik niet over de club. Als ik op hun website kijk, blijkt dat celebraties als Paris Hilton, Sting en Uma Thurman een bezoek aan Istanbul niet compleet vinden zonder een bezoek aan Reina.

Een week later is de zaterdagavond eindelijk aangebroken. Haren geföhnd, jurkjes aan, lippen gestift; wij zijn er klaar voor. De chauffeur komt aangereden in een grote BMW met geblindeerde ramen. Alle vier stappen we in alsof we er dagelijks in opgehaald worden, maar we kunnen een knijpje in elkaars arm toch niet onderdrukken. Op naar de club.

Zo speciaal als we net nog dachten te zijn, zo middenmoot voelen we ons wanneer de auto stopt bij de venue. We zijn omringd door snelle bolides en wagens met Hummer-achtige omvang.

We worden als royalty’s onthaald door de bedrijfsleider van de club. Hij escorteert ons naar een zithoekje dat vrij is. De inrichting van Reina is strak, maar warm door het rode fluweel waar de loungebanken mee bedekt zijn. De mensen zien er uit om door een ringetje te halen. Mannen met strakke witte overhemden en modern geknipte kapsels, vrouwen op pumps met hakken die extreem hoog zijn en dun als een potlood. De term ‘zien en gezien worden’ lijkt te zijn uitgevonden voor deze club. Desondanks heerst er toch een bijzonder relaxte en gezellige sfeer. We bestellen vier bier bij de ober. Hij kijkt ons raar aan.

De DJ draait top 40 hits met een extra beat er onder. Niet echt wat je verwacht van een club met wereldfaam, maar het danst lekker weg. Naarmate de avond vordert, worden ons aan alle kanten drankjes aangeboden. De Turken zijn open en gastvrij, en willen het graag laten zien.

Twee hippe Turkse zusjes van onze leeftijd willen duidelijk vrienden met ons worden. Ze stellen ons voor aan hun broer, ‘iemand uit de regering’, en nog wat andere mensen waar zij mee op stap zijn. We hebben het erg gezellig en voordat we het weten is het een uur of vier ’s nachts. Het licht gaat langzaam aan. Onze nieuwe vrienden staan er op onze rekening te betalen.

Daarna nodigen ze ons uit met hen mee te gaan naar een andere club die nog wel open is. Het volgende moment zitten we met z’n negenen opgevouwen in de jeep van de man ‘die in de regering zit’. Een bestuurder brengt ons aan de andere kant van de stad. We komen terecht in een shabby club met tapijt op de vloer, de banken én de muren. Het ruikt er muf. We zijn bekaf, maar onze vrienden barsten nog van de energie. De broer heeft een oogje op een van mijn vriendinnen en ze komt moeilijk van hem af. We nemen afscheid en stappen in een taxi; alle vier toch opgelucht om weer in een gewone auto te zitten.

Anne-Floor Sinnige

Er zijn 5 reacties

Ismail Bilgin

Eerst gaan eten naar Etiler Samdan voor 1000euro en dan naar Club Reina voor en andere 1000 euro uit te geven:-)).Dat lijkt niets te zijn voor Nederlanders:-)puhahaa.

Piet van Schie

blond?????

Ismail Bilgin

De waarheid kwetst? Die plaatsen zijn voor superrijk mensen!.

Burcu

Lekker onverantwoord gedrag van die meiden.

Loreley

Wat een negatieve reacties! Die meiden hebben veel plezier gehad en het is vermakelijk om te lezen.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)