Dromen over Istanbul

18
1244
Dromen over Istanbul
Dromen over Istanbul

Over precies 10 dagen is het zover! Ik ga 6 maanden wonen en werken in het allermooiste land ter wereld, Turkije! Want zo voel ik dat echt, ik ben verliefd op dit land.
Al jaren ben ik geïnteresseerd in bijna alles wat met Turkije te maken heeft. Dit alles is begonnen vanwege Tarkan. In 1999 brak hij internationaal door met zijn hit Simarik en ik was helemaal weg van dit nummer! Langzamerhand breidde mijn collectie Turkse muziek zich steeds verder uit en tegenwoordig ben ik beter op de hoogte van de Turkse top 40 dan van de Nederlandse. Het is niet alleen de muziek die mij zo raakt maar ook de Turkse cultuur, mentaliteit, taal, religie, de Turkse keuken, klimaat en landschap. Kortom volgens mij ben ik toch echt in het verkeerde land geboren.

Na vele maar altijd te korte vakanties in Turkije heb ik nu eindelijk de kans om wat langer te mogen blijven. Ik ga 6 maanden stage lopen bij Wildenberg Hollanda Kültür Merkezi (Nederlands Cultuurcentrum) in Istanbul. Afgelopen zomer ben ik begonnen met een cursus Turks, het gaat redelijk goed. Een groot voordeel is natuurlijk dat ik al veel woorden ken en de uitspraak weet vanwege mijn liefde voor de Turkse muziek. Ook in Istanbul ga ik een cursus Turks volgen. Ik hoop dat ik de taal uiteindelijk vloeiend leer spreken maar of me dat ooit gaat lukken…

Ik ben 2e jaars student Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Bij Wildenberg Hollanda Kültür Merkezi ga ik samen met een studiegenoot taal- en cultuurreizen samenstellen. Een echte uitdaging omdat dit een geheel nieuw concept is voor Wildenberg.
Tijdens mijn periode in Istanbul beschik ik over een eigen appartement in de wijk Beyoğlu, Taksim (ook wel het hart van Istanbul genoemd). 28 januari vertrek ik en eerlijk gezegd begin ik nu toch wel een beetje zenuwachtig te worden. Ik tel de dagen af, nog een paar nachtjes dromen over Istanbul!

Selamlar,
Wendy Keizer

18 REACTIES

 1. Hey wat leuk! ik hoop je een fijne en leerzame tijd toe.
  Ik ga zelf hopelijk in juni dit jaar voor 6 maanden kan ook niet wachten.

  Have fun 😉

 2. Leuk hoor! Veel succes.

  Nog maar een paar weken terug heb ik ook bij Wildenberg gesolliciteerd, niet voor stage maar voor een baan. Hoop ooit binnen niet al te lange tijd ook naar Istanbul te kunnen om te wonen en te werken.

  Ik ben jaloers op je!

 3. Hoi Wendy, heel veel plezier daar in die mooie stad!! Ik heb er zelf in 2009 ook 6 mnd gewoont en gewerkt. In 1 woord super!!!!

 4. jeetje, wat ontzettend leuk! Ik snap precies wat je bedoelt als je zegt dat je verliefd bent geworden op turkije, iets mooiers als turkije bestaat er niet! Wat een hospitality en wat een vrijheid. In welke plaatsen ben je allemaal eerder geweest? 28 maart kom ik voor 4 daagjes naar istanbul om ook die stad een keer te zien na jaren eerdere vakanties in turkije.. Ik wil je in ieder geval nog even succes wensen met je 6maandelijkse reis en natuurlijk ook heel erg veel plezier toewensen! Geniet er van, wan deze kans heb je waarschijnlijk maar een keer. Groetjes anouk

 5. Wow, ik ben jaloers op je! Ben je er al nu en hoe bevalt het? Ga je nog wat schrijven? Ik ben heel erg benieuwd hoe je het vind. Groetjes Esra

 6. Bedankt allemaal voor de leuke reacties! Ik ben nu bijna 2 maanden in Istanbul, het is echt super! :turk: De tijd gaat zo snel voorbij!

  Ik zal binnenkort een stukje schrijven over mijn ervaringen in Istanbul!

  Tot snel!

 7. Hoi wendy!

  Leuk dat je in Istanbul gaat werken! Ik zou graag met een studiegenoot stage willen lopen in Istanbul (Augustus/September 2011). Zou je ons misschien hierbij kunnen helpen?

  Groetjes,

  Marjolein Lodder

 8. 3 maanden is snel voorbij..İk ben bijna 7 jaar in İstanbul en kijk even terug herinneer als gisteren kwam was…Tijd gaat snel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!