De Hollandse patatkraam in Istanbul, Beyoglu

25
250

Ik liep van het Taksimplein naar Beyoglu en wat zag ik daar plots vanuit mijn ooghoek, een echte Hollandse patatkraam, dat was wel duidelijk. Dus ik er even naartoe gewandeld om te vragen of het ook echt Hollands is. En wat blijkt, ja hoor. De eigenaar Tom laat alles uit Nederland overkomen. Niet alleen alle apparaten, maar zelfs de plastic vorkjes worden uit Nederland overgevlogen.

Cagri, een echte Istanbullu (zie foto), werkt al sinds de opening in deze patatzaak als verkoper. Hij heeft wel eerst in Nederland een training moeten volgen. “De patat wordt dus echt op zijn Hollands gebakken”, aldus Cagri. In combinatie met de lekkere Turkse aardappels moet deze patat dus goed te doen zijn. Helaas had ik zelf al gegeten en sloeg het patatje daarom maar af. Volgens Cagri zijn de bezoekers voor 50% toerist en 50% Turks. Vooral in het weekend draait de zaak goed. Naast patat kun je er ook andere Hollandse snacks vinden zoals frikadellen en kroketten. Er was tevens veel keuze uit sauzen, maar helaas ontbrak de pindasaus wel in het lijstje.

Hollandse Patat in Istanbul
Hollandse Patat in Istanbul

25 REACTIES

  1. Het nieuwe Salou? Ik weet niet of dit een goed idee is. Wel voor de ondernemer misschien maar het beeld van Istanbul met een Hollandse patatkraam geeft mij tranen in de ogen. Sorry 🙁

  2. Ik kan niet geloven dat alles uit Nederland komt… Mayo was echt niet te vreten.. Of het was over datum… 🙁 dat kan ook..
    Het hollandse patatkraam in besiktas is vele malen beter dan in Taksim!!

  3. @ Linda, ik weet dat je tranen krijgt als je eraan denkt. Maar weet je hoe lekker een Ned. Patat kan smaken als je maanden/ jaren in Istanbul woont en werkt??

  4. dat er een Nederlandse patatkraam is maakte me in eerste instantie erg blij want dat mis ik af en toe best en nu kan ik eindelijk mijn vriend Frikandellen laten proeven en echte NL patat! joepie maar, nu ik de andere reacties lees zorgt het ook voor gemengde gevoelens nu, het moet idd geen Salou gaan worden ofzo! de Turkse cultuur en food enzo is hier juist zo heerlijk en zou zonde zijn als dat verpest word door te veel buitenlandse invloeden.

  5. Ik vraag mij af of het vlees wat er verkocht is wel Helal is? Als alles uit Nederland komt zal dat wel niet. Wordt dit wel duidelijk gemaakt aan de moslims daar?

  6. Ik denk dat het vlees wel Halal is hoor. Die Turkse patatbakker is ook niet dom, anders verkoopt hij gelijk niet meer.
    Zelfs hier in Nederland kun je kipnuggets en frikadellen kopen die halal zijn, dus die zullen ze daar vast en zeker ook gebruiken :eten: Maar vraag t eens na als je in de buurt bent 😉

  7. Kom nou Saskia…wat nou buitenlandse invloeden!!!!!!! wij hebben in Nederland toch meer Buitenlandse culinaire invloeden dan welk land ook.
    Zolang Turkije niet wordt overspoeld door financiele gelukzoekers (zoals in Nederland) is er niets aan de hand.

  8. sorry werner maar nederlandse keuken heeft ook echt culinaire invloeden nodig.
    zolang ze maar van de nederlandse calve pindakaas (jaja zelfs deze turk is er groot mee geworden )en remia frietsaus aflijven 🙂

  9. Haha I (L) Patata. Ik heb nooit van het bestaan ervan geweten totdat ik na mijn stage even langs de Istiklal Caddesi liep en ineens trek in patat had. Opeens zag ik een lichtje schijnen bij Patata. Ik kan niet omschrijven hoe blij ik was :))

  10. Leuk en aardig hor, maar wij zijn helemaal naar Istanbul gekomen om een frikandel en kroket te eten (dat heb je gewoon 1 x nodig als je 4 mnd in Bursa studeert..) maar ze hadden alleen patat. We hebben gevraagd maar het enige wat hij deed was een beetje lachen. We hebben een patatje gegeten (met houten vorkje overigens..) maar naar een frikandel of kroket konden we dus wel fluiten!

  11. Ik heb het al eens eerder gezegd… Als je Nederland niet kunt missen, blijf er dan!!!
    Ik vind het cultuurvervuiling, Hier in Nederland moeten we zonodig buitenlands eten, maar zodra we de grens over zijn kunnen we ineens niet meer zonder patatje, biertje en Andre Hazes

  12. de voortreffelijke turkse keuken is er gekomen doordat er door de eeuwen heen iedere keer een ander volk met andere gerechten door het toenmalige turkse land triokken en er een tijdje bleven. tenminste dat is hetgeen mij altijd verteld wordt.
    je merkt daar alleen niet al te veel van wanneer je door belek of een andere toeristenplaats loopt. döner, köfte en osmaans pannetje kun je in allerlei variëteiten krijgen.
    je moet heel lang zoeken wil je een heel goed turks restaurant vinden. wij gaan de laatste tijd naar sanaii naar een van de lokanta’s en daar kun je eten wat de turkse pot schaft voor een heel acceptabele prijs en heel goed en lekker.
    dus een patatkraam in turkije, laat maar komen. goed voor de turken om eens een beetje cultuur van een ander land mee te maken. ze verkopen toch 50% aan turken? heel goed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.