Home Tips Geldzaken

Geldzaken

0
747
Geldzaken
Geldzaken

Wissel nooit je Euro’s voor Turkse Lira’s om in Nederland! Je krijgt er dan namelijk veel minder voor terug. Daarnaast kun je eigenlijk overal in Turkije ook met Euro’s betalen. Dus als je alleen met Euro’s aankomt heb je geen probleem. Uiteraard kun je de economie in Turkije helpen door gewoon Lira’s te pinnen. Je kunt met je Nederlands bankpasje van de ABN, Rabo, Fortis, ING etc. gewoon geld opnemen bij elke willekeurige pinautomaat, net zoals je in Nederland gewend bent. Vaak kun je dan ook nog kiezen of je wilt opnemen in Euro’s of in Turkse Lira’s.

Vaak zijn wisselkantoren makkelijk te vinden.
Vaak zijn wisselkantoren makkelijk te vinden.

Vaak willen winkels of goudsmeden ook wel je Euro’s hebben. Het is dan ook mogelijk om hier je geld in te wisselen indien er geen bank of wisselkantoor in de buurt is, of als deze gesloten is. Uiteraard moet je zelf even uitrekenen met de huidige koers hoeveel geld je ongeveer zou krijgen bij het wisselkantoor. Het is soms zelfs zo dat je bij een goudsmid of andere winkel zelfs nog voordeliger uit bent.

De wisselkoers

Het is verstandig om niet in een keer al je Euro’s om te wisselen. Doe dit gewoon zodra je denkt een bedrag nodig te hebben voor bijvoorbeeld het betalen van excursies. Het kan zo zijn dat je de volgende dag meer Lira’s kunt krijgen voor een bepaald aantal Euro’s.

Betalen met creditcard

Uiteraard kun je ook in grotere winkelcentra gewoon met je creditcard betalen mits deze Internationaal erkend is, denk bijvoorbeeld aan Visa en Eurocard Mastercard. Soms is het zelfs mogelijk om met je normale bankpas te pinnen. Let wel goed op dat je het bedrag controleert voordat je op “Accept” klikt. Turkije is een van de eerste landen waar een pincode gebruikt wordt op de creditcard. Dit is in Nederland nog niet zo lang ingevoerd of overal actief. Zorg dus voordat je op vakantie gaat dat de pincode op je creditcard is geactiveerd indien je dit betaalmiddel wilt gaan gebruiken. Informeer hierover bij je bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.