Home Nieuws Zwevende Turkse treinen in de toekomst een feit

Zwevende Turkse treinen in de toekomst een feit

7
397

Op de Karadeniz Technische Universiteit (KTÜ) zijn wetenschappers erin geslaagd een concept van een zwevende trein te ontwikkelen. Dit meldt de Turkse krant Sabah.

Turkse wetenschappers zijn er in geslaagd een concept trein te ontwikkelen die boven het spoor zweeft en er hierdoor geen hinder ondervind van rails en wielen. In de toekomst zal de trein bij daadwerkelijk inzet ongeveer 2 cm boven het spoor gaan zweven en hoge snelheden kunnen bereiken van zo’n 586 kilometer per uur.

Het systeem zit heel technisch en natuurkundig in elkaar en werkt met speciaal ontwikkelde kristallen die elk zo’n 9 kilogram aan gewicht kunnen dragen. Doordat er geen fysiek contact is met de ondergrond kan het voertuig enorm stabiel blijven bij hoge snelheden.

De Turkse Raad van Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek (TUBITAK) heeft het project goedkeuring gegeven en is daarnaast bereid een extra subsidie aan het onderzoek toe te kennen van 2 miljoen TL.

Het doel is dat de trein in 2023 daadwerkelijk in Turkije kan gaan “vliegen”.

7 REACTIES

 1. Hahaha dit is gewoon een klein stikstoftreintje, die al tientallen jaren worden gemaakt als leuk doe-het-zelf project voor kinderen. Het is eerlijk gezegd nogal triest dat de KTU dit wilt laten zien, want dit heb ik al een keer nagebootst in de onderbouw van de middelbare school. Kijk hier voor een doe-het-zelf project dat al in een veel verder gevorderd stadium is: http://www.youtube.com/watch?v=IPkaWKk2Hio

  Kortom, ga niet studeren in Turkije, want dan loop je een paar decennia achter met je kennis.

 2. Gaafffffffffffffffff

  ……

  Ik begin trots te raken…..nog niet helemaal…

  Nederland is nog steeds beter….maar het gaat de goede kant op.

  Turkije heeft de potentie de beste wetenschappers van de wereld te leveren….over 20 jaar zal Turkije zo sterk zijn ook de beste wetenschappers werk te kunnen geven.

  Nu gaan Turkse wetenschappers naar het buitenland.

  Mehmet

 3. Hoi daar,
  reeds meer dan 30 jaar heeft men zo’n systeem uitgedokert. Eentje in Japan en eentje in Duitsland. Nooit verder uitgewerkt.Zal wel zijn reden hebben waarom er niet verder op dit consept is voortgewerkt……..

 4. In Turkije hebben ze kristallen gemaakt die je kan laten groeien onder de juiste atmosferische druk en warmte.

  Het punt is dat ze nog grotere diamanten gemaakt hebben als de rest van de wereld die maximaal 5 kilo grote diamanten kon maken. IN Turkije is dit 9 kilo.

  Dit is een technologische vooruitgang op de rest van de wereld op dit gebied.

  Dit zijn nieuwe technologieën die zeer belangrijk zijn en niet perse alleen voor treinen te gebruiken. Het velt van gebruik zal toenemen.

  Echter hoe belangrijker een technologie des te gevaarlijker het wordt. IN het verleden zijn door Mossad in Isparta 6 belangrijke Turkse wetenschappers vermoord door hun vliegtuig te laten neerstorten die werkten aan Thorium technologie en op het punt stonden in Turkije deze technologie te ontwikkelen. Hiermee kon Turkije kwa energie onafhankelijk worden over 10 jaar van de buitenwereld wanneer olie belachelijk duur zal worden.

  Aselsan medewerkers zijn ook vermoord nadat ze Amerikaanse chiptechnologie in Turkse vliegtuigen gekocht van Amerika ontcijferd hadden waardoor het voor Amerika opeens niet meer mogelijk zou worden Turkse vliegtuigen neer te laten storten door op een knop te drukken…. zoals Amerika met het Irakeze luchtmacht gedaan had. Lamgelegd met 1 druk op de knop.

  Nadat die ingenieurs vermoord waren heeft Turkije toch met enige vertraging deze technologie onder controle te krijgen zodat de Turken zelf de baas werden van hun eigen vliegtuigen.

  Turkije moet zijn eigen wetenschappers en belangrijke mensen beter beschermen…de beste manier om te beschermen is doen alsof zo een persoon niet bestaat , verbergen en super beschermen….

  Een belangrijke Turkse wetenschapper in AMerikaanse handen bestaat officieel niet….ik kon zijn naam niet op indernet vinden….zelfs niet op google…alsof hij niet bestaat….Amerika beschermd de wetenschappers onder zijn hoede goed.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.