maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws Zwerfdieren in Mardin worden goed verzorgd

Zwerfdieren in Mardin worden goed verzorgd

2
275
Zwerfdieren in Mardin worden goed verzorgd
Zwerfdieren in Mardin worden goed verzorgd

Zo vlak voor dierendag laat de provincie Mardin, in het zuid-oosten van Turkije, graag zien dat zij zich inzet voor zwerfdieren.

Het Mardin Dierenzorg en Rehabilitatie Centrum doet haar uiterste best om zoveel mogelijk zwerfdieren te steriliseren, de nodige controles uit te voeren, zorg te verlenen en vaccinaties te geven.

Ook wordt er door vrijwilligers voorlichting gegeven over huisdieren, waarmee het centrum wil voorkomen dat er nog meer afgedankte dieren op straat belanden.

Het valt niet mee om de grote hoeveelheid zwerfdieren te verzorgen. Daarom worden er door het centrum regelmatig inspectie-teams samengesteld en ingezet die de dieren eens in de zoveel tijd de vereiste inentingen en verzorging geven. De dieren die verdere zorg nodig hebben of iets ernstigs mankeren worden er door deze controles ook uitgepikt en zo mogelijk overgebracht naar een dierenarts.

Volgens de statistieken van de gemeente Mardin is er de afgelopen twee jaar aan 1200 zwerfdieren zorg verleend.

2 REACTIES

  1. En nu maar hopen dat dit zich gaat verspreiden over heel Turkije…ik woon in Cikcilli/Alanya en voed de meeste zwerfdieren hier maar zou zo graag willen weten of er ook een dieren opvangcentra c.q. asiels zijn want er komen steeds meer zwefdieren bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.