login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Zwarte Zee en Marmara ernstig vervuild

post thumbnail

Het onderwaterleven van de Zwarte Zee en de Marmara Zee wordt ernstig bedreigd. Er moet worden ingegrepen voordat er helemaal geen leven in de twee zeeën meer mogelijk is, volgens Tezcan Yaramancı, president van de Turkse Marine Milieubescherming Associatie (Turmepa).

De hoeveelheid zuurstof in de Zwarte Zee is aanmerkelijk gedaald en de organismen die op de zeebodem leven zijn aangetast, zegt Yaramancı. Nog verontrustender is het feit dat in de afgelopen vijftig jaar het aantal verschillende vissoorten is afgenomen van 52 tot slechts 26. Dit werd bekend gemaakt tijdens de eerste internationale Marmara en Black Sea Conference, gehouden op 30 april in Istanbul.

Met de Marmara Zee gaat het nog slechter dan met de Zwarte Zee. De Marmara wordt al jaren ernstig vervuild door plaatselijk en industrieel afval, wat er toe heeft geleid dat er van de 127 vissoorten die er in de jaren 1970 rondzwommen, er nu nog maar 4 of 5(!) over zijn.

Aangezien de ernst van de situatie, wil Yaramancı dat Turkije het vervuilingsprobleem gaat neerleggen bij het platform van de Europese Unie, aangezien er ook enkele EU-lidstaten verantwoordelijk zijn voor ernstige vervuiling van onder andere de Danube rivier, die uitmondt in de Zwarte Zee.

Er zijn 8 reacties

Yvonne Pieters

Dat is niet best!

Daniella de Gooijer

:(

peter

en dit nieuws verbaasd iedereen ???, dat is het topje van de ijsberg nog maar.

Jolanda Güngör-van Deursen

Tijd voor een grote schoonmaak.

antonieq

Heb met eigen ogen gezien op meerdere kustplaatsen dat grote vistrailers,complete visverwerkende bedrijven, met 4 a 5 tegelijk in een keer net zoveel vis vangen als de plaatselijke vissersvloot in een seizoen tijd.

Misschien word het eens tijd dat de regering een keer aan een ander denkt dan aan zelfverrijking, in dit geval vergunning verlenen voor grof geld aan een megavisbedrijf.

peter

milieu vervuiling staat zo wie zo niet hoog op het lijstje om aan te pakken, als die beerput opengaat. kunnen ze hun borst nog natmaken.wat te denken van al die textiel bedrijven. er worden concentraties stoffen gevonden, die ze liever niet aan de grote klok willen hangen

@Peter,

precies wat je zegt.

En dan is er ook nog zoiets als tegenstrijdigheid met het geloof wat men daar de laatste paar jaar zo fanatiek aanhouden.
Volgens het geloof hoort een moslim schoon en rein te zijn maar als je eens een parkeerplaats langs de snelweg of nog erger de picknickplaatsen langs de Zwarte Zee ziet dan kun je je niet bedenken of er ergens op de wereld nog viezere plekken zijn.

Annemiek Peters

dat is niet goed

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)