donderdag 21 januari 2021
Home Nieuws Zonne-energie via toren in het Turkse Mersin

Zonne-energie via toren in het Turkse Mersin

6
352

De Turkse provincie Mersin loopt vanaf nu vooruit op het gebied van zonnecollectoren. Na een flinke investering kan het nu 5 megawatt aan elektriciteit‎ opwekken tegen concurrerende prijzen.

De faciliteit is opgebouwd in blokken zoals we dat kennen van Lego, echter maakt het alleen gebruik van natuurlijke bronnen en zal de uitstoot beperkt blijven tot stoom. Een heel veld aan zonnepanelen dat op de toren is gericht, zorgt ervoor dat de straling allemaal op een punt wordt opgevangen. Na deze investering van ruim vijftig miljoen dollar door het Turkse Greenway, kan de levering eindelijk beginnen.

Turkije staat natuurlijk bekend om het zonnige klimaat en met de hulp van Tübitak en het Turkse technologische onderzoekscentrum (TTGV) is nu een grote slag geslagen om energie op te wekken uit natuurlijke bronnen.

Turkije heeft in het verleden vooral energie geleverd door de verbranding van kolen maar heeft recentelijk ook de bouw van kerncentrales aangekondigd. Hoewel het land bekend staat om het zonnige klimaat is niet bekend of de bouw van deze groene centrale hier verandering in kan brengen. Turkije heeft met deze nieuwe centrale zeker een belangrijke stap in de groene richting gemaakt.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.