Zonne-energie via toren in het Turkse Mersin

6
911

De Turkse provincie Mersin loopt vanaf nu vooruit op het gebied van zonnecollectoren. Na een flinke investering kan het nu 5 megawatt aan elektriciteit‎ opwekken tegen concurrerende prijzen.

De faciliteit is opgebouwd in blokken zoals we dat kennen van Lego, echter maakt het alleen gebruik van natuurlijke bronnen en zal de uitstoot beperkt blijven tot stoom. Een heel veld aan zonnepanelen dat op de toren is gericht, zorgt ervoor dat de straling allemaal op een punt wordt opgevangen. Na deze investering van ruim vijftig miljoen dollar door het Turkse Greenway, kan de levering eindelijk beginnen.

Turkije staat natuurlijk bekend om het zonnige klimaat en met de hulp van Tübitak en het Turkse technologische onderzoekscentrum (TTGV) is nu een grote slag geslagen om energie op te wekken uit natuurlijke bronnen.

Turkije heeft in het verleden vooral energie geleverd door de verbranding van kolen maar heeft recentelijk ook de bouw van kerncentrales aangekondigd. Hoewel het land bekend staat om het zonnige klimaat is niet bekend of de bouw van deze groene centrale hier verandering in kan brengen. Turkije heeft met deze nieuwe centrale zeker een belangrijke stap in de groene richting gemaakt.

6 REACTIES

  1. Nu nog hopen dat die stroom goedkoop genoeg bij de mensen kan komen anders wordt er in de winter gewoon weer kolen gestookt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!