Zee en sneeuw ontmoeten elkaar in Antalya

4
2158
Zee en sneeuw ontmoeten elkaar in Antalya
Zee en sneeuw ontmoeten elkaar in Antalya

Internationaal bekend vanwege het zomertoerisme met exclusieve hotels die Europa overtreffen, service van hoge kwaliteit en redelijke prijzen, biedt de mediterrane stad Antalya ook veel mogelijkheden voor wintervakantie liefhebbers. Saklıkent en de Tahtali kabelbaan zijn twee van de beste..

Hoewel het zeker een cliché is geworden, is het echt mogelijk om te skiën en zwemmen op dezelfde dag in Antalya – althans voor een groot deel van het jaar. De zuidelijke provincie biedt uitnodigende Middellandse Zee-duikjes bijna het hele jaar door, terwijl de avonturiers onder ons kunnen skiën en van de sneeuw kunnen genieten. Slechts 50 kilometer van het stadscentrum, in de periode van december tot april is het gebied wintersport-proof.

Gelegen aan de noordwestelijke kant van de stad op een hoogte van 2.200 meter aan de rand van de berg Beydag, is Saklıkent een goede bestemming voor wintersporters. Saklıkent heeft twee skiliften en goede kwaliteit motels dichtbij de pistes.
Saklıkent biedt drie maanden aan skiplezier van januari tot medio april, afhankelijk van de sneeuwval en seizoensgebonden effecten. De Saklıbel stoeltjeslift met een lengte van 745 meter heeft een helling van 30 procent. Je doet er gemiddeld zes minuten over om de top te bereiken. De Bakirli stoeltjeslift, aan de andere kant, heeft een lengte van 840 meter en biedt skiplezier op een helling van 45 procent. Bij deze skilift duurt het ongeveer vijf minuten om boven te komen.
Er zijn pistes beschikbaar met een lengte van 600 en 800 meter voor zowel de beginner als de ervaren ski-liefhebbers. Volgens enkele ondervraagden hanteert Saklıkent redelijke prijzen in vergelijking met andere skigebieden.

Langste kabelbaan in Europa

Een andere bestemming die tegelijkertijd het plezier van de zee en sneeuw biedt, is de kabelbaan die omhoog gaat op de Mt. Tahtali Dağı (Berg Olympos) in Antalya.

Gelegen op Mt. Tahtali Dağı tussen de gebieden Camyuva en Tekirova aan de westkant van de stad, ligt deze kabelbaan op een hoogte van 726 meter en kan worden bereikt met de auto.

De Tahtali kabelbaan, die binnen drie jaar werd voltooid, wordt beschouwd als “een bouwkundig wonder” dat aan de hoogste mogelijkheden van de hedendaagse technologie grenst.

Met een lengte van 4.350 meter, bereikt de kabelbaan een hoogte van 1.639 meter in 10 minuten. Er zijn twee hutten in de kabelbaan, die capaciteit hebben voor 80 personen. Natuurlijk zijn er ook in dit gebied genoeg kwalitatieve accommodaties, restaurants, groepsactiviteiten en ontspanningsmogelijkheden te vinden.

Antalya Kayak Merkezi
Antalya Kayak Merkezi

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!