Home Nieuws Wijnmeesters trekken naar Istanbul

Wijnmeesters trekken naar Istanbul

2
557

Het meest prestigieuze wijnevenement van Turkije is weer begonnen en de wijnkenners van over de hele wereld trekken naar Istanbul toe om de workshops van de s’werelds meest bekende sommeliers en wijnmeesters mee te kunnen maken.

Turkse wijnen zijn al een tijd in ontwikkeling en de internationale interesse groeit dan ook enorm. Dit komt ondermeer door de hoge importheffingen die op buitenlandse wijnen worden geheven waardoor de Turkse wijnen heer en meester zijn op de binnenlandse markt. Deze omstandigheden hebben tot grote investeringen geleid en Turkse wijnboeren ontvangen dan ook steeds meer kennis van buitenlandse collega’s.

De bekendste Turkse wijnen komen uit de regio Ankara en Cappadocië waar de industrie groeiende is en waar een echte wijntraditie bestaat. De bloeiende sector biedt werk aan veel inwoners in deze gebieden.

Het is ook niet verassend dat er veel interesse is binnen Turkije voor wijnen van hoge kwaliteit. Omdat de economie steeds beter presteert is het dan ook een prestige product welke je wilt delen met je beste vrienden en familie.

Het “Masters of Wine” evenement werd voor het eerst gehouden in 2009 met 11 deelnemende wijnhuizen, nu vijf jaar later doen ruim 40 producenten mee en worden 340 wijnen onder de loep genomen. Turkse wijnkenners kunnen gaan genieten van een aantal van de beste wijnen ter wereld.

De workshops zijn in het Engels en het evenement duurt nog tot 7 mei 2013. Deelname is mogelijk voor iedereen met interesse in het vakgebied.

2 REACTIES

 1. Helaas, ik vind Turkse wijn niet lekker, zuur en gaat richting azijn.
  Ook Turken die vanuit NL weer naar hier komen zeggen dit.
  Bovendien veel duurder dan in NL, daar heb je zelfs bij de Aldi al een wijn die niet slecht is voor onder de €5.–.
  Hier zijn de wijnen pas enigszins te drinken vanaf zo´n 20.– TL.
  Mijn voorkeur voor wijnen gaat naar Zuid Afrikaanse, Argentijnse, Franse, Duitse of Italiaanse. Met Z. Afrikaanse met stip op 1.

  :turk: :turk: .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in