Wereldwijd groeiend belang in Turkse taal

2
1078

Met het toegenomen handelsvolume van Turkije en een economie die kan concurreren met een aantal van de sterkste landen in de wereld, is de Turkse taal snel uitgegroeid tot een wereldtaal.

De vraag naar Turkssprekenden over de hele wereld wordt steeds groter. Inmiddels worden er ook wereldwijd steeds meer cursussen Turks aangeboden en er verschijnen ineens Turkse televisie-uitzendingen in sommige landen. Daarnaast voegen steeds meer internationale bedrijven die met Turkije handelen een optie toe om de website in het Turks te kunnen lezen.

De Turkse Taal cursussen zijn nu vooral in heel het Midden-Oosten in grote opkomst. Op de grootste talenschool van Dubai, het Eton Instituut, kun je ook Turkse les volgen.

India, een van de naties die in de toekomst de wereldeconomie zal leiden, is ongetwijfeld een van de landen die het meest geïnteresseerd zijn in het leren van de Turkse taal. Deze interesse in het Turks piekte kort nadat er een reeks van miljoenen dollars aan investeringen door India in Turkije werd gedaan. Denk aan investeringen in bedrijven zoals de globale staalgigant ArcelorMittal en wereldwijde chemische merken zoals Polyplex en Aditya-Birla Group.

De tweede grootste machine firma van Europa, MachinePoint heeft ook het belang ontdekt om Turkije bij hun zaken betrokken te houden; om beter toegankelijk zijn voor hun Turkse klanten, hebben zij een Turkse taal optie toegevoegd aan hun website.

Ook Apple heeft hun belofte gehouden en een Turkse toetsenbord optie toegevoegd aan hun zesde besturingssysteem (iOS6). Abdullah Gul wees Apple CEO Tim Cook erop dat de mobiele apparaten van Apple nog geen optie voor een Turks toetsenbord hadden. Waarna Cook beloofde om dit in het nieuwe systeem te verwerken.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!