Website met 3D culturele bezienswaardigheden van Turkse ingenieur succesvol

2
261
3D Website met culturele bezienswaardigheden van Turkse ingenieur succesvol
3D Website met culturele bezienswaardigheden van Turkse ingenieur succesvol

Een Turkse ingenieur heeft een website ontworpen die het mogelijk maakt om 3D beelden te bekijken van culturele sites wereldwijd. De website heeft binnen 1 jaar 1,5 miljoen bezoekers mogen ontvangen.

Ercan Gigi, een Turkse elektronisch ingenieur woonachtig in Nederland, heeft een website ontwikkeld die 3D beelden van religieuze en toeristische locaties in Turkije en andere landen laat zien. Hij zei dat zijn website binnen een jaar 1,5 miljoen bezoekers trok.

Gigi, die de website www.3dmekanlar.com maakte, werkt eigenlijk als onderzoeker voor Philips.
Tegen persbureau Anatolia zei hij: “Ik kwam deze techniek voor het eerst tegen in 2000, toen ik 360-graden panorama foto’s bekeek gemaakt door buitenlanders. Ik vond deze prachtig”.
Later besloot Gigi om deze techniek te gebruiken in een website. “Maar, ik dacht dat zulke foto’s niet van voldoende kwaliteit waren om te exposeren op een internetsite, omdat de software niet geavanceerd genoeg was”. Gigi gebruikte enkele van zijn foto’s en ontwikkelde een nieuwe software om de foto’s aantrekkelijker te maken.

“Met de nieuwe software, maakte ik het mogelijk om een virtuele ​​rondleiding te maken in een toeristische plaats in Turkije”, zei Gigi, eraan toevoegend dat hij een rendering techniek gebruikt die vergelijkbaar is met dezelfde techniek die wordt gebruikt in video games.

In 2005 begon Gigi zijn werk te delen met andere mensen en merkte dat er nog geen andere panoramafoto website in Turkije was. Met de positieve feedback die hij kreeg, besloot hij zich te richten op culturele sites en erfgoed. “Ik vroeg om exclusieve toestemming van de overheid en nam foto’s tijdens de zomermaanden”.

Inmiddels krijgt hij soms uitnodigingen van andere landen, om foto’s te nemen en hier 3D foto’s van te maken voor op zijn site. Momenteel staan er foto’s van 1.042 locaties op de website. Gigi ontvangt momenteel ongeveer 4000 bezoekers per dag van over de hele wereld. De meest bekeken locaties op de website zijn het Topkapi paleis, Pamukkale, de Eiffeltoren, de Maiden’s Tower in Istanbul en de Kaaba.

Bron: hurriyetdailynews.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.