login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Wandelen met ‘Wandelgids Istanbul’

post thumbnail

Wandelroutes waarmee je Istanbul echt ontdekt

Istanbul is één van de populairste stedenreisbestemmingen van dit moment. Een uitstekende manier om de stad te leren kennen is met behulp van de eerste Nederlandstalige wandelgids over de stad van Odysee Reisgidsen en geschreven door Istanbul-kenner Marc Guillet.

Vier wandelroutes

Iedere route die in de reisgids wordt beschreven staat op zichzelf. Er is een keuze uit vier wandelroutes; twee aan de Europese en twee aan de Aziatische oever van de Bosporus. Samen geven ze een goede indruk van het oude en moderne Istanbul. De routes kunnen gemakkelijk worden gecombineerd. De wandelroutes overlappen elkaar niet, maar beginnen wel allemaal op hetzelfde punt, in de oude wijk Eminönü, aan de oever van de Gouden Hoorn.

De auteur

Marc Guillet (1953) is freelance correspondent. Hij publiceert in het Financieele Dagblad, het Algemeen Dagblad en diverse tijdschriften. De stad Istanbul bezocht hij voor het eerst in 1983. Sinds 2006 woont en werkt hij daar. In zijn vrije tijd laat hij bezoekers graag zijn Istanbul zien, ‘off the beaten track’. Informatie daarover staat op zijn website genietvanistanbul.nl

PDF gids

De volledige PDF-gids Wandelen in Istanbul telt 66 pagina’s en kost € 8,96. De wandelingen zijn ook afzonderlijk (€ 0,12 per pagina + € 2 startkosten) of in combinatie te bestellen. De volledige gids is ook als paperback verkrijgbaar. De gids telt 66 pagina’s en kost € 13,00 (exclusief € 2,50 portokosten).

Internet: odyssee-reisgidsen.nl

Er zijn 3 reacties

Antonetta Coban

Tsja…..met de auto kom je r niet meer vooruit….dan de wandelschoenen maar aan…

Adriana Berkhout

Lijk me wel leuk.

Johanna

Leuk artikel, ik heb dit boekje toevallig gelezen voordat ik naar Istanbul ging, maar ik kwam via een vriendin toch wandeling met gids terecht. Ze wijsde me op Baja Bikes omdat ze daar al vaker ervaring mee had. Ik twijfelde tussen fietsen of wandelen, maar heb uiteindelijk voor een wandeling met Nederlandse gids gekozen en het was super! Er is zoveel te zien en er is ook zoveel te vertellen. Wandelen in Istanbul is echt een aanrader! Mocht iemand interesse hebben in een tour met gids kan ik Baja Bikes zeker aanraden. :wop:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)