Waarde Turkse markt voor namaakartikelen verdubbeld

8
2358

De Turkse markt voor namaakartikelen groeit erg snel. De verwachting is dat deze markt dit jaar 6 miljard dollar waard zal worden, vergeleken met 3 miljard dollar in 2010.

‘We zijn een republiek van namaak’, luidde de titel van een artikel in een Turkse krant pas nog. De regering komt nu in actie om de handel in namaakproducten terug te dringen. Afgelopen april werd bijvoorbeeld de Grand Bazaar van Istanbul afgesloten door de politie. Bij deze actie werden 90 van de in totaal 137 winkeliers aangehouden. Ook werden er 14.000 ‘designertassen’ in beslag genomen.

Turkije verhandelt twee soorten namaakproducten: goedkope kopieën van bekende merken die tegen lage prijs op straat worden aangeboden aan toeristen en dure, handgemaakte kopieën van merkproducten die amper van het origineel te onderscheiden zijn en honderden dollars kosten. Het gaat hierbij vooral om handtassen van merken zoals Vuitton, Prada, Gucci etcetera.

8 REACTIES

  1. Heb meerdere keren zo`n politie actie meegemaakt in İstanbul.
    Meeste keren is het al bekend bij de handelaren en word een groot deel van de spullen verplaatst.
    Ook kunnen spullen later weer bij de politie “teruggekocht” worden.
    Heb ook gezien dat de straatfilm dvd en cd verkoop werd verplaatst van de een naar de andere zijstraat van de grand bazar en de politie ineens ( !!) niemand van de handelaren meer wist te vinden.

  2. @Aysen Çokiçli,

    İs er enige kans dat jou opmerking compleet in het nederlands maakt zodat een ieder kan begrijpen waar je het over hebt ?

  3. Oej waar gaan jullie Hollanda’da nu je geld mee verdienen. Wat gaan die vele kampers en bijstand moeders nu handel mee drijven. Weg koffer toerisme!!!! Als die tr se namaak stopt Stijgt hier de criminaliteit zullen ze zoals voorheen vast de nederlanse winkels leeg trekken. :)))))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!