Home Nieuws Vrije gezondheidszorg zones met buitenlands personeel

Vrije gezondheidszorg zones met buitenlands personeel

3
396

In een poging om het zorgtoerisme te verbeteren, wil het Turkse ministerie van Volksgezondheid ‘vrije gezondheidszorg zones’ op gaan zetten en buitenlands medisch personeel in dienst nemen.

“Buitenlands personeel in de gezondheidszorg kan dan worden toegewezen aan buitenlandse patiënten in de particuliere ziekenhuizen die onder de ‘vrije gezondheidzorg zones’ komen te vallen”, zei minister van Volksgezondheid Recep Akdağ.

Om dit plan te verwezenlijken werkt het ministerie aan een nieuwe wet die de tewerkstelling (met werkvergunning) van buitenlandse artsen en verpleegkundigen vergemakkelijkt.

Volgens Akdağ is Turkije een van de weinige landen die gezondheidszorg van hoge kwaliteit levert voor relatief lage prijzen, maar dat er helaas wel sprake is van een ernstig tekort is aan artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel.

“Om het zorgtoerisme te verbeteren, zullen we evenwicht moeten brengen in het medisch personeel van zowel de private als de publieke sector om inconsistenties te voorkomen,” zei de minister.

Medisch personeel uit het buitenland naar Turkije halen, dat dan bovendien ook meerdere talen beheerst, lijkt een goede oplossing voor het personeelstekort en het verbeteren van het zorgtoerisme.

3 REACTIES

  1. Graag zou ik als verpleegkundige in Turkije willen gaan werken.
    Heb alle papieren al laten vertalen en door notaris laten ‘beoordelen’.
    Nu schijnt het waarschijnlijk toch niet mogelijk te zijn, omdat ze eerst nog de verschillen in opleiding (turks/nederlands) verder willen gaan onderzoeken. Iemand al ervaringen of tips?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.