Vrachtschip beschadigd na aanvaring door slecht weer in Istanbul

1
713

Vrijdag is er een vrachtschip langs twee andere schepen die voor anker lagen geschuurd. Het ongeval gebeurde door de zware weersomstandigheden voor de kust van Istanbul. Door de aanvaring kantelde het schip waarbij liters water het schip binnen stroomden. Na enkele uren is het schip door de autoriteiten naar het ondiepe getrokken met behulp van een sleepboot.

Het ongeluk gebeurde toen het schip probeerde aan te leggen vanwege het ruige weer. Op dat moment schuurde het tegen twee andere vrachtschepen: de Nederlandse Slochterdiep en de Tanzaniaanse Adria Blu.

Het gekantelde vrachtschip betreft de Kayan-1 uit Sierra Leone, dat gelukkig slechts lege containers vervoerde. De bemanning probeerde tevergeefs om al het water uit het schip te pompen, maar na enkele uren bleek dat er niks anders opzat dan het schip aan de grond te trekken.

Volgens de marine zou het schip niet kunnen zinken, maar ondanks dat werden de meeste van de bemanningsleden geëvacueerd voordat het schip werd weggesleept. In verband met het extreme weer werden tijdens het slepen extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Het gekantelde schip had nog 20 ton brandstof in zijn tank, maar er is geen lek geconstateerd. Na het ongeluk werden er voor de rest van de dag verschillende geplande ferry-overtochten geannuleerd naar aanleiding van het slechte weer en het hoge water.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!