Voortvluchtigen worden opgespoord door honden

1
709
Voortvluchtige terroristen worden opgespoord door honden
Voortvluchtige terroristen worden opgespoord door honden

Het Korps Landelijke Politiediensten heeft een nieuw programma gelanceerd om voortvluchtigen in het oosten en zuidoosten van Turkije met behulp van speciaal getrainde honden op te sporen.

Aanleiding was een aanbod van de politieafdeling Special Operations, zij hebben een eenheid ontworpen om honden te trainen om mensen op te sporen. Deze werd onlangs gelanceerd in het Honden Training Center (K.E.M.). Een totaal van vijf honden, twee voorbehouden voor het zoeken naar vermiste personen en drie om te worden gebruikt bij het zoeken naar voortvluchtigen, zullen dit jaar worden opgeleid in het K.E.M.

K.E.M. onderzocht opleidingsprogramma’s voor detectie- en mensspeurhonden uit de hele wereld alvorens de lancering van een soortgelijk programma in Turkije. Er werd geconstateerd dat speurhonden succesvol waren in 80 van de 100 tests in de VS en Duitsland. Experts zeggen dat de geur van een mens drie dagen blijft hangen in de lucht, waardoor honden dankzij hun gevoelige reukzin personen vinden.

De bedrijfstakken waarin de K.E.M. detectie- en speurhonden traint is tot een aantal van 11 toegenomen met de nieuwe man-tracking unit.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!