Voorlichting moet levens redden bij aardbeving Istanbul

4
787

Diverse voorlichtingen deze maand moeten ervoor gaan zorgen dat inwoners van de metropool Istanbul beter voorbereid zijn op een aardbeving.

“Een uur, een leven” klinkt de slogan van het nieuwe initiatief dat gestart is door de gemeente Istanbul. Er wordt van de mensen verwacht dat ze een uurtje vrijmaken om een gratis voorlichting bij te wonen over hoe te handelen tijdens en na een aardbeving.

Mensen die zich aan willen melden voor de voorlichtingsdagen, die gehouden worden op 17-18 en 24-25 augustus, kunnen dit doen via de website http://www.guvenliyasam.org. De voorlichtingen vinden plaats in diverse winkelcentra en op grote pleinen. Er is voor zowel volwassenen als kinderen een apart programma voorbereid.

Het gebied ligt op een breuklijn waardoor een aardbeving in Istanbul onvermijdelijk lijkt. Met verschillende projecten wil de gemeente in ieder geval goed voorbereid zijn in de toekomst. Eind vorig jaar werden er nog leraren naar Japan gestuurd voor speciale voorlichting. Het land heeft veel ervaring in verband met aardbevingen in het verleden. Vanuit dit oogpunt worden er momenteel ook veel gebouwen afgebroken en opnieuw gebouwd. Scholen krijgen voorrang bij renovatiewerkzaamheden en verstevigingen.

Bir Saat, Bir Hayat (Een uur, een leven)

4 REACTIES

  1. Deze lessen zijn enkel intressant voor de inwoner van Istanbul maar voor alle inwoners van Turkije. Ook inwonners van buiten Istanbul kunnen op het bewuste ogenblik in Istanbul aanwezich zijn.
    Waarom niet op TV en eventueel ondertiteld in het Engels voor de vele buitenlanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!