Voor het eerst ambulance vliegtuigen met IC aan boord

3
922

De Turkse Minister van gezondheid Recep Akdağ heeft bekend gemaakt dat Turkije momenteel over vier nieuwe jets beschikt die zijn uitgerust met modern ziekenhuis apparatuur. Dit zijn de eerste ambulance vliegtuigen in het land.

De vliegtuigen zijn zelfs voorzien van een eigen Intensive Care afdeling die speciaal is afgestemd voor de behandeling van patiënten met levensbedreigende aandoeningen. “Je kunt het in principe zien als een klein vliegend hospitaal”, aldus de Minister. Turkije beschikt wel over een twintigtal ambulance helikopters, maar deze vliegtuigen worden voor het eerst aan de vloot toegevoegd.

Ambulance Voertuigen

In de periode tussen 1994 en 2002 waren in Turkije rond de 481 ambulance stations. Dit jaar kunnen we met trots melden dat dit er inmiddels 1852 zijn geworden. Er rijden momenteel 2837 ambulances rond en er zullen er dit jaar nog 454 aan toegevoegd worden.

3 REACTIES

  1. Dit verhaal is niet helemaal waar.
    Er zijn 19 helikopters dat klopt, maar er was ook al te minste 1 jet(hawker 900) en 1 King air die vlogen al voor het Turkse ministerie van gezondheid ruim 2 jaar, want anders ga ik me toch afvragen wat me vriend de afgelopen 2 jaar heeft gedaan( capt. van de Hawker 900 )
    Hij vloog namelijk de ambulance vliegtuig.
    En hij gaat nu voor het bedrijf werken wat al 19 helikopters heeft een een legacy en ook weer voor Minister.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!