login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

‘Voeg Turks fruit toe aan de eurozone’

De Wall Street Journal beweert dat er een goede kans is dat Griekenland binnenkort de eurozone verlaat. Daarom stellen zij voor om Turkije daarvoor in de plaats toe te voegen.

‘MarketWatch’, een blog van Amerika’s Wall Street Journal, publiceerde onlangs een interessant artikel over toetreding van Turkije tot de eurozone. Het artikel suggereert openlijk dat als Griekenland uit de eurozone zou vertrekken, het verstandig zou zijn om Turkije toe te voegen.

Het artikel vestigt de aandacht voornamelijk op de huidige koers van Turkije’s economische groei, er op wijzend dat deze in 2011 8,5 procent toenam. Een cijfer waar bijna heel Europa momenteel alleen maar van kan dromen.

In het artikel staat dan ook “Als de Europese leiders tijdens besprekingen in Brussel een diner onderbreking hebben, doen ze er misschien goed aan om de soep aan de kant te schuiven en over te gaan op Turks fruit”.

Tags bij dit bericht:

Er zijn 19 reacties

Gea Brouwer

goed idee, maar denk dat ze zelf niet meer willen

Marja Brouwer-Bal

Nee nee nee,Turkije blijft aub Turkije,met eigen cultuur en eigen regels.alle euro landen gaan naar de knoppen,laat Turkije aub op zich zelf blijven.

liliane

niet doen , niet doen blijf waar je bent turkije wij zijn al genaaid, laat u niet naaien :turk:

Halim Vedat Kaya

JAA WIJ WILLEN GEEN EU.

Mia Verzantvoort

ja blijf uit de euro.alle handel gaat kapot,met die europese regels.

Fiena Klunder

Ben bang dat Turkije nat gaat als ze zich toevoegen..economisch groeien ze niet voor niets zo hard zonder de euro…. met de euro valt het als een kaartenhuis in elkaar vrees ik, het gaat nu lekker met Turkije..dus aub blijf op uzelf en behou jullie eigen cultuur, zou zo zonde zijn dat alles door de euro kapot gaat ♥

Riemke

Laat Turkije a.u.b. buiten de Eurozone, anders maakt Brussel die economie ook kapot!
Turkije, behoud je zelfstandigheid en je cultuur en blijf uit handen van de Europese graaiers!

Michel

Het zou zowel voor de EU als voor Turkije ontzettend goed zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het vrije verkeer van personen en handel. Vooral het vrije verkeer van handel zal de economie laten groeien. Zowel in Turkije als in de EU. Ik zie dat hier een heleboel telegraaf lezers zijn, want indien nederland niet in de EU zat dan hadden wij helemaal geen economie (ik bedoel nog slechter)

Erna Cavus

Als ik Turkije was zou ik mooi uit de Eurozone blijven, lijkt me een stuk gezonder voor de toekomst van Turkije

Yeter Emanet

turkije is niet dom !!!! ze zullen er om smeken de eu !!!

Antonetta Coban

Tr heeft geluk gehad…mooi ontsnapt aan n hoop ellende….

max

Ze kunnen dan wel een groeiende economie hebben, maar 90% van Turkije leeft min of meer nog in de middeleeuwen. Nee dank u. Geen knoflooklanden meer bij de Euro. Hoewel we Turkije’s jonge bevolking goed zouden kunnen gebruiken in de EU.

Sukran

Weet je, al die jaren hebben ze Turkije geweerd van de EU, nu Europa zowat failliet is en Turkije een grotere economische groei doormaakt, staat de EU opeens open om Turkije toe te voegen aan de EU.

Als ik Turkije was zou ik een dikke vinger maken en op de huidige manier doorgaan om aan de economie te werken.Ik ben het met Mia eens, zodra ze de EU betreden raken ze hun vrijheid kwijt, moet je aan ik weet niet hoeveel regels voldoen, meebetalen aan landen die failliet gaan, zodat jouw land de broekriem nog harder aan moet halen.

En dan de Euro, sinds de invoering is hard bergafwaarts gegaan met de EU. Laatst las ik dat ook in de krant dat het eindelijk erkend werd, dat het invoeren van de euro een grove fout was. Dus Turkije, blijf ver weg van een failliete EU, waar de werkoosheid met de dag stijgt, voor jezelf beginnen heel moeilijk is met al die REGELS en VERGUNNINGEN.

Let maar op, als Turkije de EU betreedt, valt het als een kaartenhuis in elkaar. De EU heeft er nu pas belang bij, omdat ze weten dat mensen nu daar meer te besteden hebben dan ooit, tuurlijk zijn er armere gebieden, maar Turkije is groot, heeft een groot (jonge) bevolkingsaantal > groot afzetmarkt. Bovendien, er is zat te investeren, de markt is zoals in Europese landen niet potdicht.

Stay away from Europe!

Sukran

Max,

23 mei j.l. is Maxim Verhagen met een delegatie van investeerders naar Turkije afgereisd. Omdat Nederland er belang bij heeft, na Duitsland is Turkije voor Nederland de grooste afzetmarkt. Ze moeten naast het bezuinigen, bij een steeds vergrijzende bevolking ergens het geld vandaan moeten halen???

En jouw bewering klopt van geen kant, 90%, het is geen een of ander Afrikaans 3e wereldland.

nike

volgens mij is het voor turkije en de eu economisch gezien niet zinvol. het voordeel is politiek en ideologisch om turkije te beschermen tegen een iran-koers.
de turkse economische groei wordt zwaar overschat en is een met krediet opgeblazen bubble. met een zeer lage basis kom je al snel aan hoge groei cijfers bovendien. de werkelijke productie is dan wel toegenomen, maar tegen steeds slechtere prijzen. gevolg is dat turkije steeds meer geld moet lenen om haar export tekort op te vullen. voor turkije is het voorbeeld van griekenland volgen niet interessant. en voor de landen met een kapitaaloverschot in de eu zijn er al genoeg problemen.

De economische groei, hoe echt die ook zijn mag,hangt voor een groot deel af omdat Turkije NİET met die veel te dure Euro werkt.
Gaat Turkije mee met de Euro dan wordt het voor veel handelslanden te duur waardoor de handel wegblijft.

Niet doen dus.

Marijke de Vuijst-Sturm

Zo speelden de heersers vroeger ook: landje verdelen. We hoeven geen goede raad van een Amerikaanse krant.

bert boudewijn

vergeet niet, dat ook Turkije een land is, dat aan de Middellandsezee grenst. Al deze landen goochelen op zeer onbetrouwbare wijzen met hun cijfers, zo ook Turkije.
De ene nepeconomie vervangen door de andere.
Europa, gooi alle landen die grenzen aan de Middellandsezee uit de eurozone. Maak voor hen een apart fleuro (flut euro). Dan wordt de euro weer wat hij waard is en die zuidelijke onbetrouwbare landen, inclusief Turkije, zouden dan met de fleuro kunnen werken.

arie

Turkije is goed :turk: :turk: zo…
wij willen geen EU !!

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)