Vliegtuig premier Erdoğan schraapt landingsbaan in Somalië

25
724

Premier Recep Tayyip Erdogan’s bezoek aan het door hongersnood geteisterde Somalië had vrijdag een moeilijke start toen de vleugel van een vliegtuig over het asfalt van de baan schraapte tijdens de landing op de luchthaven van Mogadishu.

In het vliegtuig zat een delegatie aan mensen die de minister-president tijdens zijn bezoek aan Somalië zouden vergezellen. De passagiers, waaronder zangeressen Sertab Erener en Ajda Pekkan, enkele zakenlieden en journalisten, bleven gelukkig ongedeerd. Wel is het vliegtuig dermate beschadigd, dat het ongeschikt is verklaard om de delegatie terug te vliegen, meld persbureau Anatolia. Een journalist aan boord van het Turkish Airlines vliegtuig zei dat het incident geschreeuw en paniek veroorzaakte.

Erdoğan en zijn familie vlogen in de officiële staats jet en waren dus niet bij het ongeluk betrokken. De premier, vergezeld door vier ministers, is van plan om opvangkampen en ziekenhuizen te bezoeken om internationale aandacht te vestigen op de droogte en de hongersnood situatie die heerst in het Oost-Afrikaanse land.

Eerder deze week, hield Turkije een bijeenkomst van de Organisatie van Islamitische Samenwerking-landen (OIC). De landen hebben na afloop van de bijeenkomst beloofd om voor 350 miljoen dollar hulp te bieden om de hongersnood in de onrustige Hoorn van Afrika te bestrijden. (Bron: Today’s Zaman)

25 REACTIES

  1. Bunca sehitler verirken analar, somaliye gitmenin alemi ne?? Ama kinali kuzulari kelle olarak goren bi devlet adami olabilirse bu gezide beklenir RTE’den.

  2. Somalinin Turkiyenin gelecegi icin cok onemi var.
    Kara kaslari kara gozleri icin gitmedi elbet.
    Turkiyenin ilerde ordan cikacak petrole ihtiyaci var. Amerikalilar somurceklerine kardes payi yapacagiz:)))

  3. Bir musluman (ve insan) olarak bence Somaliye gitmesi butun dunya icin örnek bir davranis. Oralarda kucucuk yavrular milyonlarca insanin israf ettigi tonlarca suya, gidaya muhtac….Turkiyenin buna kaygisiz kalmamasi bence cok guzel.

    Echt een voorbeeld voor andere landen!

  4. @ Savas,

    Kijk wat je zegt, Turkiyenin ilerde Somalie’ye ithiyaci var petrol filan.
    Bunca sehit varken bu adam oraya bu hedefler icin gidiyor senin gozunde ve sen bunu dogru buluyorsun?
    boyle yorumlari okuyunca bu ulkede bazi kisiler nereye nasil vardigini cok iyi anliyorum.
    Biraz insaf ya, Turkiye ic savasa dogru gidiyor, sen yok gelecegi diyorsun.

  5. @ Ronald van der wiel, ik hoop dat jij ooit zoiets zult meemaken, dit wenst ik normaal niemand toe, maar voor jou een uitzondering…dit premier die het land een bloei gaf, wenst jij hem zoiets toe? imbeciel

  6. Ik wou even mijn dank uitspreken naar het Turkse volk, en met name aan Erdogan en zijn heldendaad. Dit is een man naar mijn hart!

    Ik ben van Somalische komaf, en kan je verzekeren, dat wij dit nooit zullen vergeten wat Erdogan voor ons aan het doen is. Daar waar andere rijke Arabische oliestaten al 20 jaar hun rug toe keren naar Somalie, is deze Held ons te hulp geschoten. Dit vergeten wij niet!!

    Zoek je een vriend, ga naar China, zoek je een broeder, ga dan naar Turkije.

    Ahmed.

  7. Voor de duidelijkheid Erdogan zat in zijn prive jet met zijn famillie in dit vliegtuig zaten de beroemdheden(ajda pekkan,sertab erener,nihat dogan enzv) en nog een paar politicus

  8. @Yusuf, als Erdogan niet in het vliegtuig zat
    klopt de titel van dit artikel niet zoals Ronald zegt.
    Dus jou commentaar hierop klopt totaal niet.

    Net zo weinig als dat Erdogan de redder van Turkije is .

  9. Als je het bericht goed leest, staat hier ook in dat Erdogan in een ANDER vliegtuig zat, maar dit vliegtuig hoorde wel bij zijn bezoek. Zie deze eerste zin na de inleiding: “In het vliegtuig zat een delegatie aan mensen die de minister-president tijdens zijn bezoek aan Somalië zouden vergezellen”. Wel een beetje goed lezen he mensen. Ik snap dat de titel anders kan doen vermoeden, maar dat is zo vaak bij de kop van een nieuwsbericht 🙂

  10. @ Yusuf

    dit premier die het land een bloei gaf

    ten eerste hij heeft geen bloei gegeven, minimumloon in de 9 jaar van 600 naar 800 oke? Benzine van 1 tl naar 3,5, levensonderhoud is drie keer zo duur geworden. ten tweede je geeft het zelf aan mits het zo is, bloei gaf, ( gaf ) verleden tijd dus nu voert die niks meer uit.

    Een goed opgeleid persoon zou nooit op Erdogan stemmen. Tuurlijk elke politici heeft goede dingen en slechte dingen, wat ik hier typ is los van de economie.

    Wanneer je zijn uitspraken volgt en dan gaat beredeneren merk je hoe gevaarlijk deze man is.

    Censuur op het internet? alles loopt hedendaags via internet. Het verbieden van de meeste websites, is eigenlijk het verbieden van de ontwikkeling van de mens. ( Wat voor de AKP goed is, want onontwikkelde mensen stemmen eenmaal hierop ). Kan je het deze mensen kwalijk nemen? nee, ze weten niks beter. Ze zien een politici die het geloof bij alles betrekt, een politici die houtskool geeft in ruil voor stemmen. Deze mensen kun je het niet kwalijk nemen.

    Ik als aleviet zijnde, ben tegen hem. In Turkije moet iedereen verplichte islam- lessen volgen. In dat land heb je ook Christenen, Joden, Atheisten, Alevieten, stuk voor stuk mensen met een eigen geloof dan heb jij geen enkel recht om mensen tot het volgen van lessen dwingen.

  11. Een bloei werpt straks ook zijn vruchten af. Bence Erdogan bey gibisi yok. Kolaysa siz cikin oralara hehehe. I LOVE HIM! Belasting in Nl is 52 procent of meer. In Turkije is dit nog maar 25 ofzo begreep ik. Daha bisey olmazzzzzzzzzz… Go Erdogan go.

  12. In turkije is er werkloosheid in grote mate.
    Erdogan is uit het niets miljonair/miljairdair geworden die man staat in de lijst met mensen die uit het niets rijk zijn geworden.

    Waar deze tijd veel soldaten sneuvelen ( sehit worden ) heeft zijn zoon een weekje in het leger gezeten en beschikt over een jacht van paar miljoen. Zijn vrouw is de eigenaar van Medicalpark ziekenhuis.

    Turkije heeft misschien wel een jaarlijkse of groei per kwartaal van rond de 11 a 12 procent. Deze groei zie ik economisch niet terecht komen bij de burgers? nee, de gene die het land besturen vullen de eigen zakjes.

  13. Wat jullie mij allemaal vertellen zie ik anders ook niet echt terug. Als ik kijk naar waarin mijn familieleden in Turkije rijden en wonen denk ik ook van die hebben uit het niets een lui lekker leven. De armste in onze dorp wou onze huis welke echt groot en goed is niet eens gratis huren whahahaha. Op welke manier ze geld uit kunnen geven verbaast mij ook altijd enorm. Hier in Nederland gaat het dermate slecht dat alleen ik al ongeveer 10 hbo’ers of mensen op universitair niveau ken die voor de rotste banen worden afgewezen. Geloof me jullie in Turkije hebben de toekomst. En het is normaal dat een premier aardig verdient en de nodige contacten heeft om voor zijn vrouw een bezigheid te creeren. Senin benim gibi mi olmaliydi? pes yani.

  14. @Koekepeertje,

    in Turkije is al een lange tijd het amerikaanse systeem overgenomen.
    Men kan daar zonder al te veel moeite meerdere credit cards hebben en een hypotheek of andere soort lening is ook zo geregeld.

    Wat er nu gebeurd is dat mensen het ene openstaande creditkaart schuld betalen met een nieuwe/andere credit kaart.

    Dan heb je nog de staatsbedrijven die Erdogan voor een appel en een ei verkocht heeft , meeste weer aan amerikaanse bedrijven.
    Geloof maar dat een betrekkelijk deel in zijn en zijn families zakken beland zijn en dat hij ook wat leuke lapjes grond in amerika in zijn bezit heeft

  15. @ Koekepeertje

    Je zegt belasting is in Turkije 25% en in Nederland 52%.
    Ten eerste hangt het af in welke schrijf je komt qua inkomen en ten tweede belasting kan in NL hoger zijn, maar hier is het bekend wat er met de belasting en premies wordt gedaan namelijk : AOW, werkloosheidsuitkering etc. In Turkije zijn deze voorzieningen er niet, je wordt tot je lot over gelaten. Nederland hier integen is een verzorgingsstaat, vandaar de hoge belastingtarieven en de lage mate van armoede. Dus in mine opinion, maak jij een foutieve vergelijking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!