maandag 26 oktober 2020
Home Nieuws “Visumvrij reizen van Turken naar EU in 2016”

“Visumvrij reizen van Turken naar EU in 2016”

13
441

De Telegraaf meldt vandaag dat het waarschijnlijk vanaf oktober 2016 voor Turken mogelijk zal zijn om visumvrij te reizen naar Europa.

Onderhandelingen over het visumvrij reizen van Turken naar Europa was al langer onderdeel van de onderhandelingen tussen de EU en Turkije.

Als tegenprestatie zal Turkije wel moeten voldoen aan diverse criteria die de EU heeft opgesteld voor het land zoals het beter bewaken van de grenzen en betere opvang voor vluchtelingen.

De EU zal Turkije tegemoet komen met zo’n 3 miljard Euro steun voor de plannen, drie maal meer dan eerder was overeengekomen.

13 REACTIES

 1. En andersom?? Ik moet nog steeds een visum kopen om Turkije in te komen. Zou mooi zijn als dat ook afgeschaft wordt. :turk: :turk:

 2. Klinkt erg mooi ,maar ook erg ongeloofelijk
  ben echt benieuwd of ze dat waar kunnen maken .
  Ik denk dat er dan een hele grote stroom met Turkse burgers naar de EU vertrekt om niet meer terug te keren .Vandaar dat ik denk dat er toch nog anderen eisen aan zitten en dat ze dat visum niet aan alle Turkse burgers zullen geven

 3. Dat is idd ook mijn vraag, hoeven de inwoners van Europa ook gen visum meer te kopen, voor Duitsland geldt dit al lang.
  Hoezo een Europa?

 4. Natascha geloof me maar ze zullen alleen maar naar nederland komen om paar weekjes te blijven want de mensen in Turkije hebben het veel beter als de mensen hier in Nederland. Het inburgen was vroeger. Tegenwoordig vertrekken veel mensen naar Turkije om hun leven daar te opbouwen. :turk:

 5. Ik zou al heel blij zijn als mijn Turkse man een VISUM kon KOPEN op het vliegveld of via internet als wij op familie bezoek/vakantie willen naar Nederland………Dit noem ik vrij reizen! Die gene die nu beginnen over dit toeristen visum hebben geen idee wat iemand moet doen aan papieren handel voor dat zij in Ankara of Istanbul op het consulaat, na het maken van een afspraak smorgens hun dossier inkunnen leveren en als alle informatie dan compleet is kunnen ze smiddags hun visum ophalen. En dit moet ook na 15 jaar huwelijk met een Nederlandse!Ik hoop dat Turken op de zelfde manier naar Europa kunnen zoals alle Europianen naar Turkijen….door het kopen van een toeristen visum van 90 dagen in 180! :ned: :turk:

 6. Ik zal het mooi vinden dan onze vrienden ook bij ons in Nederland kan komen wij zijn al heel wat jaren bevriend met een familie in Turkije wij gaan al zo’n 25 jaar naar ze toe dat zal ik wel eens leuk vinden dat ze hier een keertje kan komen

  Gr van Ron Tijssen :hup: :ned: :turk:

 7. Natuurlijk is dit heuglijk nieuws.
  De lezers kunnen er gevoeglijk vanuit gaan dat tegelijkertijd het Turkse visum voor oa Nederlanders zal worden afgeschaft. Dat visum was destijds ingevoerd als protest-actie dat de EU al sinds 1963 het Verdrag van Ankara niet naleeft.

  Volgens dat verdrag zouden Turken al vanaf 1963 visumvrij door de EEG kunnen reizen.

  Overigens, iedereen doet het voorkomen alsof het visumvrij reizen een soort tegenprestatie van de EU zou zijn omdat Turkije nu vluchtelingen terug gaat nemen die niet tot de EU worden toegelaten, maar het heeft er feitelijk niets mee te maken.
  Turken zouden ook zonder het gisteren gesloten Verdrag al in 2016 visumvrij kunnen gaan reizen.
  In 2013 is deze onderhandeling in het kader van de toetredingsonderhandelingen al ingezet, en uiterlijk binnen 3 jaren zou dat proces worden afgerond. In 2016 dus. ‘Toevallig’.

 8. Ik wou even als opmerking plaatsen dat ik alle reacties die ik heb gelezen van hoog niveau zijn, Mijn petje af, de laatste tijd ben ik alleen maar geen dat er over dit soort berichten zeer negatieve reacties worden geschreven waardoor het niveau terugzakt naar Neanderthaler. Geweldig :worship:

 9. @Goeman
  Niemand kan dat nog met zekerheid zeggen, vandaar dat het antwoord ook uitblijft. Toch kunt u er vanuit gaan dat ook het Turkse visum voor Nederlanders zal komen te vervallen vanuit het wederkerigheidsbeginsel. Normaal gesproken zal het tegelijkertijd vervallen, maar een officiële beslissing daarover moet in Turkije nog genomen worden.

 10. Dit zal gewoon niet mogen.
  Je ken toch niet een deal sluiten met een man die alles aan zijn laars lapt,
  De doodstraf wilt invoeren en mensen laat martelen in de gevangenis .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.