Visumvrij reizen naar Turkije voor Nederlanders en Belgen een feit

0
5467

Inwoners van zes Europese landen kunnen vanaf volgende maand zonder visum naar Turkije reizen. Dat bevestigde een Turkse ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Turkije heft alle visumbeperkingen op voor toeristen uit Oostenrijk, België, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe maatregel, die ingaat op 2 maart 2020, maakt visumvrije toegang tot Turkije mogelijk tot 90 dagen in een periode van 180 dagen. Toeristen die langer dan 3 maanden in Turkije willen verblijven moeten hier nog wel de benodigde documenten voor aanvragen.

Het besluit is bedoeld om het toerisme van de betreffende zes landen te stimuleren, bovendien moet het bijdragen aan de commerciële, economische en culturele relaties met deze landen.

Turkije is al een populaire bestemming voor Britse toeristen, met meer dan 2,5 miljoen aankomsten vorig jaar.

Ongeveer 51,9 miljoen mensen bezochten Turkije in 2019, waaronder 44,7 miljoen buitenlanders en 7,2 miljoen Turken die in het buitenland wonen. Met het hoogste jaarlijkse aantal toeristen ooit vorig jaar, werd Turkije het zesde meest bezochte land ter wereld, volgens de World Tourism Organisation (UNWTO) van de Verenigde Naties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!