Vissersstadje Amasra aan de Zwarte Zee kust steeds populairder

0
1870
Amasra
Amasra © Nederlanders in Turkije

Het vissersstadje Amasra aan de kust van de Zwarte Zee in de provincie Bartin wordt steeds populairder onder toeristen. De Turken zelf gingen er al vaak op vakantie, maar het plaatsje wordt door buitenlandse toeristen ook steeds vaker ontdekt.

In 2013 werd het Kasteel van Amasra op de kandidatenlijst van UNESCO werelderfgoed gezet en sindsdien kwam de stad ook steeds beter op de toeristische kaart te staan. Alles is aanwezig voor liefhebbers van een zomervakantie om heerlijk uit te rusten. Mooie stranden, ongerepte baaien, een schone zee met weinig golven, veel lokale (vis)restaurantjes met lekker eten en cultureel erfgoed in overvloed. En dat allemaal op steenworp afstand van elkaar.

“In Amasra zijn veel historische monumenten te zien uit het Hellenistische-, Seldjoekse- en Ottomaanse tijdperk”, aldus de burgemeester van de stad, Emin Timur (Amasra Belediyesi). “Deze dateren soms wel tot 3000 jaar terug”.

Vooral Turken vanuit de hoofdstad Ankara bezoeken Amasra omdat het voor hen niet zo ver weg is als andere bekende badplaatsen zoals Bodrum, Marmaris en Antalya. Vooral tijdens de feestdagen gaan mensen uit Ankara naar de plek om het strand en de zee op te zoeken.

Hotels bijna volgeboekt voor het suikerfeest

Het einde van de Ramadan betekent voor veel Turken vakantie. Amasra is weer erg in trek zeggen hoteleigenaren. Ze zitten namelijk bijna allemaal al compleet volgeboekt.

De regio heeft officieel een inwonersaantal van 6000 maar naar verwachting brengen de vakantiegangers tijdens de aankomende feestdagen dit aantal naar zo’n 50.000 tot 60.000. “Een verveelvoudiging van meer dan tien keer”. Aldus burgemeester Timur.

Van honderdduizend naar een miljoen

Ongeveer 10 jaar geleden bezochten zo’n 100.000 toeristen per jaar de stad. Het afgelopen jaar groeide dit aantal al tot bijna 700.000. Naar verwachting zal binnen 5 jaar tijd het aantal toeristen dat Amasra bezoekt het miljoen overschrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!