Vier Turkse steden worden ‘slow cities’

0
2158

Vier Turkse steden zijn bekroond met het internationale prestigieuze “Cittaslow” (Slow City). Hiermee wordt de bevordering van lokale tradities, de bescherming van het milieu en andere community-gerichte activiteiten in deze steden erkend.

Het internationale op Italië gerichte comité ‘Cittaslow’ kan hiermee dus weer vier Turkse steden toevoegen aan een groeiend netwerk van meer dan 120 steden in 18 landen over de hele wereld. Al deze steden hebben een reeks van gemeenschappelijke doelen en uitgangspunten om de kwaliteit van leven voor hun bewoners en bezoekers te verbeteren.

Seferihisar in Izmir werd de eerste Cittaslow stad van Turkije. Nu zijn ook Akyaka in Muğla, Taraklı, een kleine stad in de westelijke provincie Sakarya, Gökçeada, een eiland in de noordwestelijke provincie Çanakkale, en Yenipazar in de westelijke provincie Aydın ‘langzame steden’ geworden.

De Cittaslow titel werd warm onthaald in Taraklı. Dit soort stad heeft als meest belangrijke eigenschap dat er geen migranten worden toegestaan en dat er vrijwel geen criminaliteit bestaat.

Burgemeester Tacettin Özkaraman zei dat de stad al word bewoond sinds 2000 voor Christus. “Er hebben veel beschavingen geleefd in onze stad… Er zijn huizen, herenhuizen en smalle straatjes met kasseien trottoirs. Al deze dingen bestaan al eeuwen, dit is een van de redenen waarom Taraklı de titel van langzame stad kreeg”, zei hij. De stad heeft de afgelopen 10 jaar steeds meer naamsbekendheid gekregen.

Seferihisar "Cittaslow"
Seferihisar "Cittaslow"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!