Home Nieuws Verkeersboetes in Turkije straks ook per e-mail ontvangen

Verkeersboetes in Turkije straks ook per e-mail ontvangen

1
754

Het Turkse Directoraat-generaal Veiligheid (Emniyet Genel Müdürlüğü) wil in de toekomst uitgeschreven verkeersboetes digitaal gaan versturen per e-mail.

Als je straks in Turkije een verkeersboete krijgt uitgeschreven, kun je deze direct per e-mail ontvangen. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar de kosten zijn ook een stuk lager voor politie en justitie. De manier van betalen blijft hetzelfde zoals nu; Via de internetbankieren omgeving van elke Turkse bank kun je de verkeersboete opvragen door het invullen van je kenteken. Mensen zonder internet blijven de boete per post ontvangen en kunnen deze betalen bij een pinautomaat, de bank zelf, of bij het belastingkantoor.

Door de boetes per e-mail te versturen kan de overtreder deze niet mislopen of vergeten te betalen en wordt voorkomen dat de boete alsmaar hoger wordt. Het komt in Turkije namelijk nog regelmatig voor dat iemand ergens anders verblijft dan het opgegeven woonadres bij de gemeente en hierdoor de boete helemaal niet in handen krijgt.

Er worden per jaar gemiddeld 6 miljoen verkeersboetes uitgeschreven door de Turkse politie. Door over te gaan op het digitale systeem kan er een bedrag van 36 miljoen TL per jaar worden bespaard.

1 REACTIE

  1. Van mij past mogen ze de huidige boetes 10 tot 100x duurder maken! De Turkse verkeersboetes zijn een lachertje, zoals over de vluchtstrook rijden kost je maar 72 TL omgerekend naar Euro is dat amper 40 Euro. Dus verhogen die boetes zodat de asociale weggebruiker wordt bestraft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.