Verbod op tenten en caravans in Turkse badplaats Çeşme

2
9972

De autoriteiten in Çeşme hebben het opzetten van tenten of het parkeren van campers op openbare vlakten, parken, bossen en andere soortgelijke plaatsen verboden. De oorzaak van het verbod is niet duidelijk, hoewel sommige gemeenten van tijd tot tijd equivalente verbodsbepalingen hanteren om vervuiling en bosbranden te voorkomen.

Turkse media meldden dat het verbod was aangevraagd door plaatselijke gouverneur en dat de gemeente hiermee akkoord is gegaan. Volgens het besluit wordt het mensen verboden om hun camper te parkeren of tenten op te zetten op plaatsen variërend van stranden tot parken. Ook de aangewezen plaatsen voor campers werden gesloten.

Camper- of caravanvakanties en tentenkampen werden de afgelopen tijd populairder, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, toen mensen meer afgelegen vakantiemogelijkheden zochten. Stijgende prijzen en interesse in vakanties die “natuurlijker” zijn, stimuleerden ook de vraag. Toch klagen de lokale bevolking en andere vakantiegangers vaak dat juist kampeerders willekeurig hun afval dumpen, wat schadelijk is voor het milieu. Turkije is ook zeer alert op bosbranden nadat de afgelopen jaren grote delen van het land door branden werden verwoest. Bosbranden worden vaak toegeschreven aan brandbaar materiaal achtergelaten door picknickers en kampeerders. Verschillende bossen in het hele land zijn voor de zomer al gesloten voor kamperen.

Çeşme’s rijke mix van ongerepte stranden, bruisend nachtleven, windsurfen en rustige buurten met schilderachtig uitzicht op zee trekt elke zomer vakantiegangers uit heel Turkije en het buitenland. Volgende week zal er een uitzonderlijke toestroom zijn, tijdens de negendaagse Offerfeest (Eid al-Adha, Turks: Kurban Bayramı) vakantie. Er wordt verwacht dat meer dan een miljoen mensen het stadje dagelijks zullen bezoeken gedurende de feestdagen. De stad zag hun aantal hotelboekingen alweer oplopen tot het cijfer van voor de pandemie en de lokale hoteliers verwachten voorlopig geen enkele vrije kamer beschikbaar te hebben.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!