Verbod op katten en honden in Turkse dierenwinkels deze maand van kracht

2
49057

Als onderdeel van een nieuwe dierenbeschermingswet in Turkije wordt het houden van katten en honden in dierenwinkels vanaf 14 juli 2022 verboden.

In de zogeheten Pet Shops met een verkoopvergunning voor huisdieren gaat de verkoop van dieren zoals vissen, vogels en hamsters gewoon door. Het houden van katten en honden in deze shops wordt verboden.

De verkoop zelf wordt niet aan banden gelegd maar de dieren mogen niet meer worden “tentoongesteld” en daarom dus fysiek ook niet in de winkel aanwezig zijn. In plaats daarvan kunnen er bijvoorbeeld foto’s en filmpjes getoond worden van dieren die te koop zijn.

Fikse boete

Wie in het kader van het verbod in dierenwinkels nog katten en honden houdt, riskeert een boete van ruim 2000 Turkse lira per dier. Bij herhaling kunnen vergunningen van de winkeleigenaar worden ingetrokken.

De verkopers mogen katten en honden alleen houden in natuurlijke leefomgevingen voor het dier zoals boerderijen.

Dieren voortaan gechipt

Met de inwerkingtreding van de wet zal elk verkocht dier van een microchip worden voorzien om te voorkomen dat ze op straat worden achtergelaten. Alle dieren worden dan met een geregistreerde chip gekoppeld aan hun baasje.

De plaatsen waar katten en honden voor verkoop worden gehouden, worden gecontroleerd door teams van de Provinciale Directie Land- en Bosbouw.

2 REACTIES

  1. Ik kom al 14 jaar in Alanya. En ik zie iedereen roken en ook telefoneren en zelfs in de taxi . Dus ik begrijp het niet. Misschien dat de politie slecht controleert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!