login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Vele prijzen voor toerisme Turkije

post thumbnail

De investeringen van de afgelopen jaren zijn een groot succes geweest voor de Turkse toeristische sector. Met als gevolg een regen aan toerisme prijzen voor het land.

Dit jaar won het land onder andere de wereldwijd bekende ‘World Travel Awards’, ‘The TripAdvisor Certificate of Excellence’ en ‘The Food and Travel Magazine Reader Awards’. Prijzen die de wereldwijde reputatie en de kwaliteit van het Turkse toerisme bevestigen.

Met concurrentie van Amsterdam, Athene, Cannes, Kopenhagen, Dubrovnik, Lissabon, Oslo, Reykjavik, St. Petersburg en Venetië, werd Izmir gekozen als ‘Beste Cruise bestemming van Europa’.

’s Werelds grootste reis-website TripAdvisor liet hun bezoekers dit jaar stemmen op het mooiste museum. Deze wedstrijd werd gewonnen door het Zeugma Mozaïek Museum, wat Turkije de ‘excellence award’ opleverde.

Zoals we in september al berichtten, won de stad Istanbul de prijs ‘Bestemming van het jaar’ van de Food and Travel Reader Awards.

Er zijn 5 reacties

Cihan

Go Turkiye !

Yokie

Tuurlijk ”go Türkiye” :turk: maar vergeet niet dat de omstandigheden waaronder menig personeelslid moet werken erbarmelijk zijn (de goeden daargelaten natuurlijk)12 tot 14 uur of nog meer per dag en dan aan het eind van de maand geen rooie cent betaald krijgen (of een heel klein beetje) met de smoes dat ”het” geld nog niet binnen is van de reisorganisaties. :evil:
Ze komen om hard te werken en laten vaak maanden hun gezin achter om geld te kunnen verdienen.Het zou tijd worden dat er zoiets als een CAO wettelijk wordt vastgelegd van overheidswege of een soort van vakbond(?).Ik wou dat de toeristen hier eens meer van wisten.Mijn vrienden en familie weten hier wel van omdat ik ze dat heb verteld en geven dus altijd steevast hun fooi aan de desbetreffende personen.Het maakt in ieder geval een klein beetje verschil.Maar het is nog steeds water naar de zee dragen.

Yusuf

@Yokie,

ik weet niet of je al achterloopt, maar het is al paar maanden geleden dat ze die al geregeld hebben, dat is voor het eerst ingetreden die vakbonden, cao enzovoort…Iedereen krijgt automatisch pensioen na lange tijd te hebben gewerkt, er is nu al wettelijke minimumloon… :turk:

Yokie

Thnx voor de respons Yusuf maar zou jij me dan kunnen vertellen waar ik dat kan opzoeken op internet?Ik woon nu al weer zo’n 10 jaar in Alanya en tot nu toe,dus vandaag,wordt er nog altijd gesjoemeld waaronder met ”blanco kontrakten” die men moet ondertekenen als men de baan wil hebben.Als het de baas uitkomt vullen ze er in dat de persoon die heeft ondertekend ontslagen wordt vanwege…bla bla bla.Ik ken persoonlijk mensen die al maanden werken en van alles beloofd krijgen maar aldoor aan het lijntje worden gehouden.vb.3 maanden werken en dan maar een ”voorschot” van 300 lira krijgen!Met de belofte dat zo gauw het geld binnen is ze de rest gaan krijgen…natuurlijk blijf je dan maar doorwerken want als je weggaat vang je niks.
Kun je me alsjeblieft een adres geven zodat ik ze een beetje op weg zou kunnen helpen? :D :?:

Kenan

70 categorieën. Turkije won er 14. Niet verkeerd. 20% van het aantal.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)