Home Nieuws Veel Turkse leerkrachten hebben schulden, volgens een studie

Veel Turkse leerkrachten hebben schulden, volgens een studie

9
598

Vandaag, 24 november is het Leraren Dag in Turkije. Uit een recent rapport blijkt dat een groot aantal Turkse docenten last hebben van financiële moeilijkheden. Zo’n 75 procent van de leraren hebben een schuld lopen.

Een aanzienlijke meerderheid van de Turkse leraren lijdt onder economische ontberingen, volgens een vandaag openbaar gemaakt rapport. 75% van de leraren hebben een schuld bij hun bekenden, winkeliers of aan de banken, volgens de studie van het Strategische Onderzoek Centrum van de Democratische Leerkrachten Unie (DES).

Ongeveer 15 procent van de leraren in het land bezitten woningkredieten, 14% heeft autoleningen en 31% is bezig om andere persoonlijke leningen af te betalen. Ongeveer 40% is geld schuldig aan winkeliers of aan hun kennissen, volgens de studie. Zo’n 1045 docenten hebben deelgenomen aan het onderzoek dat werd uitgevoerd ter gelegenheid van de nationale Leraren Dag.

Een bemoedigende uitkomst is, dat 79 procent van de leerkrachten die zijn geïnterviewd zeiden dat ze opnieuw hetzelfde beroep zouden kiezen als ze overnieuw moesten beslissen. 65% gaf aan dat ze graag zouden zien dat hun eigen kinderen ook leerkracht worden.

Wanneer het gaat om culturele en sociale activiteiten, gaf 52 procent van de leraren aan dat zij dit jaar nog geen films, concerten, toneelstukken, opera of ballet voorstellingen hebben bijgewoond. De belangrijkste redenen hiervoor waren geldgebrek of vermoeidheid.

94% van de leraren geeft aan een computer te bezitten, maar slechts 62% gebruikt het internet en hun e-mailaccounts vaak. Opmerkelijk is, dat volgens de studie slechts 4 procent een vreemde taal voldoende kan spreken.

Turkije viert Leraren Dag sinds de oprichter van de Turkse Republiek, Mustafa Kemal Ataturk, verklaarde dat 24 november een dag is om docenten en hun vak te eren.

Bron: hurriyetdailynews.com

9 REACTIES

  1. Leuk zo’n “Leraren Dag” maar volgens mijn zijn zij niet de enige die overal schulden hebben lopen, ik ken genoeg mensen die dezelfde problemen hebben met een eigen huis of een auto van de bank en die zijn geen “leraar” Maar leraren kutlu olsun……

  2. Jolanda

    Volgens mij verdient hier bijna iedereen veel en veel te weinig, ik begrijp niet hoe sommige rond kunnen komen want zo goedkoop is het hier niet meer toch?

  3. Deze vind ik, sorry, om te gieren……..IEDERE GEWONE TURK heeft hier financiële moeilijkheden. Iedereen leeft hier boven z’n stand. Alleen al om “erbij te horen”. IEDEREEN HEEFT HIER HOPEN CREDIT CARD EN HOPEN SCHULD. Dat is toch algemeen geweten!!!! Wat doe je met de zieken en oude mensen die hier geen bijstand krijgen en bedelen op straat???

  4. je moet geen splinter nieuwe auto gaan financieren als je die niet kunt vooroorloven, koop gewoon een goedkoop autootje en rustig opbouwen.

    Huis kopen tja daar is niks aan te doen, het voordeel in Turkije is dat als je eenmaal een huis hebt gekocht (vaak goedkoop) dat je die nadat je hebt afbetaald weer hoger kunt verkopen.

  5. Lees nu pas jouw opmerking ivm uitbuting van Turken in België. JA wil je adressen ???EN………ZE WORDEN NAAR B. GEHAALD DOOR HUN EIGEN VOLK EN DOOR HUN EIGEN VRIENDEN+FAMILIE UITGEBUIT SORRY MET EIGEN OGEN GENOEG GEZIEN!!!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.