Vastgoedsector Turkije had een goed jaar

5
1036

De rentestijging in Turkije heeft niet gezorgd voor een daling van verkoop van vastgoed in het land. Ook veel buitenlandse investeerders kochten een huis in Turkije dankzij de versoepelde wetgeving die twee jaar terug werd doorgevoerd.

In 2013 werden de meeste huizen verkocht in Istanbul, met een aantal van 235.000 verkochte huizen stond de miljoenenstad dik bovenaan de lijst. In Ankara werden er in hetzelfde jaar 137.000 woningen verkocht en in Izmir 72.000.

Vastgoed in Turkije blijkt ook nog steeds erg populair te zijn bij buitenlanders, vooral sinds de versoepelde regels in 2012. De afgelopen 2 jaar werden er namelijk zo’n 21.000 investeringen gedaan in vastgoed door niet Turkse inwoners. Vooral Duitsers, Engelsen en Russen kopen een huis of appartement in Turkije.

Zolang de economische groei stabiel blijft, zijn de verwachtingen voor de vastgoedmarkt in 2014 positief.

5 REACTIES

 1. Het overgrote deel van de nieuwbouw is door firma’s met directe connecties naar de regerende partij gebouwd, anderen hebben nooit kans gekregen.
  Veel gebouwen zijn er ook zonder plan of wat neergezet, alleen bouwen om het bouwen om het geld te laten rollen en weg te sluizen !!

  Nu heb je als lang-toerist misschien nog geen last van wat er allemaal gebeurd in het land,
  meesten zullen de taal niet machtig zijn en dus niet in onafhankelijke kranten kunnen zien waar alles op slaat of om gaat.

  De kans wordt met de dag groter dat dadelijk ook in de toeristischere gebieden de Islam strenger gaat worden en dat er lui “opstaan” die jou openlijk veroordelen als je op een terrasje een potje bier pakt en nog veel erger jou vrouw bekritiseren als ze niet volgens de strengere regels gekleed is.

  Blijf wakker !

 2. @antonieq

  Je weet dat de Salafi-organisatie niet in Turkije zijn en dus geen invloed hebben op onze samenleving. Ook is het toeristische regio overgrote deel Seculiere Moslims maar helaas zijn ze nogal nationalistisch. Maak je dus geen zorgen om dat je vrijheid wordt ingeperkt, dat gebeurt niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!