Vannacht is het de heilige nacht van Bara’ah

1
910

Moslims over de hele wereld gedenken vannacht “Laylatul-bara’ah”, wat De Nacht van Onschuldigheid betekent.

Dit is de nacht tussen de 14e en de 15e dag van de maand Sha’ban, de achtste maand van de islamitische maankalender.
Er zijn een aantal tradities van de profeet Mohammed om te bewijzen dat het een speciale nacht is waarin de mensen op aarde worden bijgewoond door speciale goddelijke genade.
Het is een nacht om de mensen aan te moedigen in het geloof, omdat de dood altijd dichtbij kan zijn en je dan maar beter als overtuigend moslim kan sterven, dan als dwalend persoon.
Profeet Mohammed moedigde zijn volgelingen aan om een lang leven te wensen, met de volgende twee redenen voor ogen: om onrechtvaardigheden uit het verleden recht te trekken en om zoveel mogelijk goede daden te verrichten.
Moslims bevestigen dat deze avond inderdaad een heel speciale avond is, een waarop Allah zijn deuren opent voor vergeving en genade, het afdichten van het lot van alle zielen, ook degenen die zullen sterven in de komende jaren. De vrome moslims beginnen met bidden van zonsondergang op de 14e Sha’ban en gaan hiermee door tot zonsopgang de volgende ochtend.

In de steden kan men moslims zien die in groepen de straat op gaan gedurende de nacht, op hun weg naar kerkhoven en moskeeën om vergeving te zoeken voor zichzelf en voor de zielen van hun overleden geliefden.
Vele woningen zullen deze nacht verlicht blijven. Veel mensen maken Helva. Dit wordt ook aan de buren uitgedeeld. Verder wordt er ook vooral voedsel verdeeld onder de armen en de mensen die de hele nacht in gebed blijven.

1 REACTIE

  1. wens iedereen een gezegende sha’ban nacht,goed dat er zo een mooie heilige nacht,Allah onze moslim broeders en zusters geschonken heeft,wat een geweldig gevoel is dit, om moslim te zijn, ben Allah dankbaar in alle opzicht,vraag vergiffenis voor de fouten die wetend en onwetend gedaan hebt :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!