Vanavond op televisie: Holland Doc: Hier woon ik, daar leef ik

9
843
Vanavond op televisie: Holland Doc: Hier woon ik, daar leef ik
Vanavond op televisie: Holland Doc: Hier woon ik, daar leef ik

De grote oversteek die de eerste generatie Turkse vrouwen maakte van Turkije naar Nederland, wordt nu door sommige van hun dochters en kleindochters in omgekeerde richting gemaakt.

In deze film wordt de migratie in beide richtingen belicht aan de hand van het verhaal van Fatma, Arzu, Hatice en Husniye.

Allemaal kijken dus donderdagavond 26 januari naar Nederland 2 om 22.55 uur.

9 REACTIES

  1. prachtige documentaire , het verhaal geldt natuurlijk voor alle migranten . De eerste generatie heeft het altijd moeilijk met wennen , ze missen hun land en de gewoontes , de familie en vrienden . Ze kunnen wel maar willen niet meer terug omdat hun kinderen in Nederland blijven..wat een dilemma ! Ik herken de situatie ook bij mijn opa en oma en zelf ook nog een beetje bij mijn ouders omdat zij ook later pas naar Nederland zijn gehaald . Maar ik zelf herken me daar niet in , ik ben hier geboren en getogen en voel me Nederlander .Turkije is wat mij beteft een prachtig land voor vakantie en familie bezoek , maar mijn leven is in Nederland . ik kan me voorstellen dat sommige dat anders voelen , en ik zou zeggen; ga naar daar ,Probeer daar je geluk te vinden als je hier niet gelukkig bent. :ned: :turk:

  2. Wat een domme documantaire..Kon niet goed herleiden wat de rode draad was..wat de maker wilde vertellen…Sommige verhalen vond ik wel erg prive en niets met de verwachte documantaire te maken hebben…Jammer en zonde van mijn tijd!

  3. Ik herken helemaal niets in deze documentaire, sterker nog, heb me zitten ergeren. Je leeft waar je woont. Wanneer houdt dat zielige gedoe rondom immigratie nou eens op?

  4. @deniz ve ayten siz bilmem nerenizi yirtsanizda hollandalilarin gozunde hep turk(yabanci)olarak kalacaksiniz.istediginiz kadar hollandada dogun ve buyuyun eger dogup buyudugunuz topraklarda kabullenilmemisseniz oraya vatanim diyemezsin..simdi boyle dusunuyorsunuz ama yarin hollanda da yasanmaz bir hal alirsa(yugoslavya gibi)kiciniza bakarak turkiyeye gidersiniz.dan gaan jullie wel anders piepen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!