Universiteit voor hoogbegaafde kinderen in Istanbul

2
704

Speciaal voor hoogbegaafde kinderen in Turkije, start in december een nieuwe opleiding aan de Üsküdar Kinder Universiteit in Istanbul.

Aan de Üsküdar Kinder Universiteit kunnen hoogbegaafde kinderen vanaf december 2012 een opleiding volgen met meer mogelijkheden, uitdaging en betere begeleiding die precies op hen is afgestemd. Het eerste jaar is een proefjaar, maar men verwacht dat de nieuwe opleiding erg succesvol zal zijn.

De universiteit die onderdeel is van een maatschappelijke verantwoordelijkheids-project, biedt plaats aan in totaal 292 begaafde en getalenteerde kinderen.

Ouders die denken dat hun kind van tussen de 9-12 jaar hoogbegaafd is, kunnen bij de huidige school van hun kind een speciaal formulier aanvragen. Met dit formulier kunnen ze meedoen met de loting naar een plaatsje op de nieuwe universiteit.

Voorafgaand aan de definitieve inschrijving, moeten de kinderen eerst een speciale toelatingstest doen die is ontwikkeld door de Universiteit van Istanbul.

Eenmaal toegelaten tot de opleiding kunnen de kinderen zich uiteindelijk specialiseren in Elektronica & Robotica, Wiskunde, Experimentele Natuur-Scheikunde & Biologie, Astronomie & Ruimtewetenschappen, Taal & Letterkunde, of Kunst en Sport.

2 REACTIES

  1. Goed nieuws….

    Verhoudingswijs zijn er in Turkije heel veel hoogbegaafde mensen.

    Zoveel dat Turkije zelfs in deze situatie kop een kop kan racen met super landen als China, INdia, Rusland, Amerika of Europa qua intelligente kinderen en dat terwijl Turkije slechts 75 miljoen mensen heeft.

    Mehmett

  2. Mijn nichtje (inmiddles 16)mocht op de basisschool veel later pas een jaartje overslaan. Ze heeft hier alleen profijt van lijkt mij. Haar zus kon al lezen en schrijven op de kleutelrschool maar mocht groep 3 niet overslaan. Weer een ander nichtje heeft een paar maanden terug van de peuterspeelzaal te horen gekregen dat ze hoogbegaafd is. En dat terwijl ze een ”jonge leerling” is. Verder doen ze er niets mee en raadden aan om normaal mee te te laten lopen met andere kinderen. Weer een vierde nichtje was ook hoogbegaafd maar daar is verder ook niets mee gedaan door de school. Ben benieuwd of haar broer nu ook weer hoogbegaafd is. Is nu een paar maanden oud. Ziet er wel naar uit lol. Ik vind het super dat Turkije er iets mee doet maar naar mijn visie moet dat dus veel eerder: al vanaf groep 1, 2 en 3!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!