woensdag 2 december 2020
Home Nieuws Universal Studios wil 3 miljard dollar investeren in Istanbul

Universal Studios wil 3 miljard dollar investeren in Istanbul

7
253

Een van de grootste filmmaatschappijen ter wereld, het Amerikaanse Universal Studios, is bereid om een flinke investering te doen in Istanbul.

Er liggen plannen op tafel om in samenwerking met Entertainment Development Partners (EDP) een “Hollywood Film Studios & Theme Park” te bouwen in het Europese gedeelte van Istanbul. Dit maakte de Turkse minister van Economie, Zafer Çağlayan, deze week bekend. De minister heeft de plannen besproken tijdens zijn bezoek aan Los Angeles.

Als de voornemens doorgaan, is Universal Studios bereid om 3 miljard dollar te steken in het project dat de naam “Hollywood on Bosphorus” zal krijgen.

7 REACTIES

 1. Pfff, hopelijk gaat het niet door. Laat Turkije lekker Turks blijven, zonder al die z.g. pretparken. Het land heeft genoeg charmes te bieden waar de toeristen van kunnen genieten en de bewoners zitten er denk ik niet direct op te wachten. Het brengt alleen maar onrust/ontevredenheid, al snap ik wel dat men streeft naar vooruitgang. Voor mij hoeft het in elk geval helemaal niet. 😳

 2. of krijgt men langzamerhand ook in Turkije $$-tekens in de ogen? Brrr..kippenvel bij de gedachte dat een mooie inborst van de mensen om zeep geholpen zou worden door dit soort toelatingen. 😥

 3. Het hele idee achter dit gebeuren is om meer Hollywood films in Turkije op te nemen en te producen. Vanwege de vele decors dat Turkije heeft.
  En op zich is dat geen verkeerd idee.
  Snap ook niet waar jullie je druk om maken.
  Zo een project pas bij een metropool als Istanbul.

 4. Helemaal geweldig!! Laat maar lekker komen :D…Enne, wanneer je van niet vind, ga je toch nog lekker naar andere plaatsen in turkije!! Daar is t nog steeds hetzelfde!
  Istanbul is toch niet te vergelijken met de rest van turkije…
  Ik woon in istanbul, maar heb ook heel lang in alanya gewoont!
  Wat een verschil!!
  Voelt bijna zo of ıstanbul een apart land is hahahaa
  LOVE ISTANBUL LOVE TURKEY <3 :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.