Twee nieuwe steden voor Istanbul, een catastrofe?

2
637

Het plan om twee nieuwe nederzettingen toe te voegen aan Istanbul zou een “catastrofe” voor het milieu en het ecosysteem van de stad zijn. Ook zal het het aardbevingsprobleem niet oplossen, volgens deskundigen.

“Twee nieuwe ‘steden’ in Istanbul zou een catastrofe worden voor het milieu,” aldus Beyza Üstün, lid van Istanbul’s Environment Engineers Chamber en hoogleraar aan de Yıldız Technische Universiteit. Istanbul zal niet meer in staat zijn om te ademen, wanneer de enige resterende bosgebieden en waterbassins in het noordelijke deel van de stad zullen worden vernietigd, volgens Üstün. “Dit zal verwoestende gevolgen hebben, niet alleen voor mensen, maar op het hele ecosysteem van de stad.” Ze zei ook dat de weinige overgebleven akkers in het gebied tevens zouden worden vernietigd.

“Het project zal de weerbaarheid tegen een aardbeving in Istanbul niet verhogen, het zal slechts het creëren van nieuwe economische waarde zijn. “Nieuwe steden betekenen nieuwe problemen”, zei Tayfun Kahraman, voorzitter van Istanbul City Planners. “Hoe zit het met de reeds bestaande stad, de gebouwen? Aardbevingen zijn realiteit in Istanbul, men moet elke dag rekening houden met de mogelijkheid ervan. Er moet ook zeker een oplossing gevonden worden, maar wel met behulp van projecten die ook werkelijk uitvoerbaar zijn”, zei Kahraman. “Proberen om het aardbevingsprobleem aan te pakken door de bouw van nieuwe nederzettingen zal alleen het bestaande probleem enigzins verdoezelen, maar niet oplossen”, voegde hij eraan toe.

De premier zei dat de nieuwe nederzettingen gunstig zijn voor de verkeersdrukte in Istanbul. Dit zou gedeeltelijk waar zijn. Want een nieuwe stad grenzend aan Istanbul zal ook voor meer immigranten en forenzen zorgen, waardoor het ook juist drukker op de weg zou kunnen worden en het centrum steeds voller. Volgens Kahraman kan over dit punt echter nog niets gezegd worden. De mate van infrastructuur die gepaard zal gaan met de komst van de twee nieuwe wijken is nog niet duidelijk.”
Plannen voor twee nieuwe nederzettingen zijn in ieder geval wel zeer goed nieuws voor de vastgoedsector. “Dit zal een belangrijke vastgoed beweging veroorzaken. De plannen zullen de vastgoedsector genoeg werk geven voor het komende decennium”, aldus Nezametin Asa, de tweede voorzitter van Istanbul’s Real Estate commissarissen.

Hoe denk jij erover?

2 REACTIES

  1. De jong Turken

    Wat zijn jullie toch belachelijke mensen ooo amai en de lucht dat en de dit ,moeit met alle eigen zaken maar ja het gras is altijd groener aan de kant van draad he,kijk naar jullie eigen weide met alle 380miljard schuld probeer daar is een oplossing te vinden, altijd met jullie belachelijke opmerkingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!