donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Twee millennium oude maskers werpen licht op oude culturen

Twee millennium oude maskers werpen licht op oude culturen

3
314

Tijdens opgravingen bij de site Şarhöyük Dorylaion Necropolis in de Centraal-Anatolische provincie Eskişehir, zijn twee maskers gevonden. Ze werden gevonden in een graf en men verwacht dat de maskers ons weer iets meer kunnen vertellen over de oude culturen. De maskers komen uit de periode van 1 n.Chr.

Archeologisch Professor Taciser Sivas van de Anadolu University, zei dat de maskers worden beschouwd als de mooiste historische vondsten van het jaar. Sinds 2005 worden er al opgravingen gedaan in de necropolis.

Taciser Sivas:

De maskers waren gebroken, maar we hebben ze kunnen repareren. op een van de maskers staan horens van een mythische figuur, symbool van een satyr [een half-mens en half-geit god]. Het andere masker is groter en wit, met zwarte en rode haren.

Sivas zei dat de maskers in de oudheid werden gedragen om overvloed te symboliseren tijdens de wijn-oogst ceremonies. Ze werden nog gemaakt en gedragen tot ongeveer aan het einde van de Romeinse periode.

“Maskers werden vooral gebruikt tijdens religieuze ceremonies. Het is zeer belangrijk dat de maskers zijn gevonden in Şarhöyük. Eskişehir is namelijk hoofdstad van de Turkse wereld cultuur geworden.”

De maskers zijn te bewonderen in het Eskişehir Eti Archeologisch Museum.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.