Turkse winkeliers moeten meer bijdragen aan schoon straatbeeld

4
878

Eigenaren van winkels in Turkije moeten vanaf volgend jaar meer gaan bijdragen aan het schoonhouden van het straatbeeld.

Het Turkse ministerie van Milieu en Infrastructuur heeft bepaald dat winkels vanaf 2014 beter gecontroleerd moeten worden op het exterieur. Zo komt er bijvoorbeeld een standaard voor reclameborden waaraan de winkelier zich moet houden. Dit kan per gemeente of locatie bepaald worden. Het ministerie wil het liefst van de plastic reclameborden af en deze laten vervangen door houten varianten. Deze moeten vervolgens goed onderhouden worden.

Er gaan ook meer maatregelen genomen worden tegen schotelantennes en loshangende kabels die het straatbeeld “vervuilen”. Schotels mogen sowieso niet meer zomaar overal geplaatst worden. Deze maatregel geldt niet alleen voor winkeliers maar ook voor particulieren.

4 REACTIES

  1. Nou laten ze eerst eens wat aan die horden straat honden doen waar heel veel mensen bang voor zijn en nachten lang dat geblaf.
    En wat dacht U van al dat zwerf vuil ik woon in Bodrum nou het is verschrikkelijk en dat moet dan het toerisme bevorderen nou sorry hoor.
    Zo langzamerhand is Turkye die grote vuilnisbak tussen de Zwarte en Middellandse zee aan het worden

  2. Niet alleen de winkeliers, iedereen moet dat doen, ze zijn hier zo gewend om alles op straat te gooien, zelfs al is er een prullenbak in de buurt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!