Turkse wijnen tussen wereldsterren

8
1380

Turkse wijnen worden geserveerd bij wereldberoemde Michelin-restaurants onder de noemer ‘beste wijnen van de wereld’, net zoals Petrus, Chablis en Chateau Margaux.

Achttien wijnen van Turkse wijnproducent Kavaklıdere zijn opgenomen in de menu’s op 9 Michelin-restaurants in de VS, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Het bedrijf streeft ernaar om het aantal Turkse wijnen bij de menu’s van deze prestigieuze restaurants te verhogen tot en met 25 in een jaar, zegt bestuurslid Ali Basman.

Kavaklıdere, een zeer bekende Turkse wijnproducent, exporteert 20 procent van zijn jaarlijkse productie naar veel Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en België, maar ook naar Japan, de VS, China, Singapore en de Scandinavische landen.

Kavaklidere Wines
Kavaklidere Wines

Website: http://www.kavaklidere.com/

8 REACTIES

 1. ze hebben allen tot nu toe nooit de kans gekregen om te laten zien wat ze allemaal kunnen en geloof me we kunnen van alles de beste maken turkije is gewoon een wereld land en daar kunnen somige politicie niet tegen net als sarkozie turkij is gewoon op zich zelf een ster we hoeven er niet tussen te zitten we hebben ze ook niet nodig hun hebben ons nodig en dat zal altijd zo blijven

 2. Hi ,
  Er zijn idd zeer goede Turkse wijnen , alleen de prijs is een stuk duurder dan de franse of spaanse wijnen.Een spijtige zaak in het algemeen dat alcoholische dranken in Turkije een stuk duurder zijn dan in West Europa.
  Je kan dan zo lekker eten en de prijs van de wijn/drank is dan meer dan het eten.
  Is dat door de taxen of is dat vanwege de Islam dat alcohol zo duur gehouden wordt ?

  gr

 3. @ Frank

  De prijzen zijn zo duur vanwege de hoge tax-kosten. Een grote deel van de Turkse mannen houdt wel van een drankje.

 4. Ik heb ze geproefd. Redelijk ! Nu nog een sterrenrestaurant in Turkije. Het eten is ver beneden peil.

  Dn Hess

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!