dinsdag 1 december 2020
Home Nieuws Turkse wet ter bescherming van natuur en dieren aangescherpt

Turkse wet ter bescherming van natuur en dieren aangescherpt

8
453

De wet ter bescherming van dieren in Turkije is sinds deze week aangescherpt. Dit maakte Minister Veysel Eroğlu van Milieu en Bos vandaag bekend.

“Voorheen stond er op het doden van dieren alleen een geldboete. Vanaf deze week staat er naast een boete ook een gevangenisstraf op deze overtreding.” Aldus Eroğlu.

Een ander punt dat de minister aanhaalde is de bescherming van natuurparken. Inmiddels is het aantal beschermde parken in Turkije gestegen naar 185. Een goede zaak vindt Eroğlu omdat natuur erg belangrijk is en het zo min mogelijk verstoord moet worden.

Ongedierte bestrijding wordt vanaf nu ook niet meer met chemische middelen gedaan, maar op een biologische manier. Is er een bepaald insect in overvloed, zullen andere insecten of dieren ingezet worden om de balans weer te herstellen. Net zoals in veel biologische kassen wordt gedaan.

De Minister haalde deze punten aan tijdens een symposium in het kader van “de Werelddag van de biologische diversiteit” dat sinds 2010 wordt gehouden.

8 REACTIES

  1. geldt dat ook voor de landbouw, dat verbod op gebruik van chemische insecticiden of is dat alleen voor die beschermde parken? 😯

  2. Heel goed!! Ik ben blij dat ze dit gedaan hebben. Het goede initiatief is er in ieder geval, dat is in ieder geval al één stap in de goede richting. Hopelijk komt het inderdaad ook snel goed met de daadwerkelijke uitvoering.

  3. Ben zo enorm blij dit nieuws te lezen, eindelijk dan een wet die wreedheid tegen dieren verbied. Heb zelf een hond geadopteerd via Stichting A.A.I vanuit Turkije……het lieve dier was ernstig mishandeld en zo mager als een kapstok…..de schat is nu ruim twee en een half jaar bij me….ze is trouw en erg lief….er is niets trouwer dan een dier..wreedheden tegen dieren zou zwaar gestrafd moeten worden…..hopen dat ze zich er aan houden want een wree4d gedrag is moeilijk ineens te veranderen…..verander de wereld en begin bij je zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.