Turkse universiteiten mogen eigen toelatingsexamen houden

4
909

Het systeem om je aan te kunnen melden bij een Turkse universiteit zal grote veranderingen ondergaan, volgens de minister. Hierdoor zou elke universiteit zijn eigen examens kunnen gaan samenstellen.

De minister van Onderwijs Nabi Avcı heeft laten weten dat de toelatingsexamens voor de Turkse universiteiten (YGS & HGS) zullen wijzigen; voortaan mogen de universiteiten hun eigen toelatingstoetsen opstellen. Het is nog niet bepaald of er ondanks de wijzigingen ook nog een standaard entreetoets zal worden afgenomen.

Het YÖK, dat de wijziging voorstelde, is verheugd dat het voorstel door het Turkse Ministerie in acht wordt genomen.

Het examensysteem op de universiteiten zal binnen vier jaar op alle universiteiten zijn aangepast. De minister kondigde tot slot nog aan dat de toelatingsexamens (SBS) voor de middelbare school ook zullen worden gewijzigd.

4 REACTIES

  1. Dit lijkt mij goed want een Uni kan er vrijwel geen misbruik van maken omdat het geen ongeschikte studenten toe wilt laten. Dit zal in dat geval op lange duur nadelig werken. De student zal de eindstreep niet halen of te lang over de studie doen. Op korte termijn levert dit geld op voor de Uni maar op lange termijn gezien zal dat averechts werken en zullen ze negatieve bekendheid krijgen en studenteninschrijvingen mislopen. Aan de andere kant is het voor een goede Uni een anier o een student een kans te geven tot toelating. Als de Uni echt goed is trekt het de student mee en is iedereen blij. :yeeeh:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!