Turkse studenten beginnen aan tweede semester

2
674

Het tweede semester ging gisteren van start voor 16 miljoen studenten, zij moeten nu allemaal weer naar school, na de winterstop.

Het tweede semester van het studiejaar 2010-2011 is gisteren begonnen en bijna 16 miljoen basis-, middelbare- en hogeschool studenten en 600.000 docenten in heel Turkije zijn terug op school na de twee weken yarıyıl tatile (vakantie op de helft van het schooljaar), die begon op 28 januari.
De tweede helft van het academisch jaar zit vol met examens. Middelbare scholieren zullen op 4 en 5 juni de Niveau Bepaling Toets (SBS) voor hun kiezen krijgen. De Vrije Inschrijving en Scholarship toetsen (PYBS) voor de vijfde, zesde, zevende, negende, 10e en 11e klassen zullen plaatsvinden op 30 april, terwijl de PYBS toets voor de achtste klas is gepland op 4 juni.

Het eerste deel van de universitaire toelatingsexamens, de overgang naar het Hoger Onderwijs Examen (YGS), zal plaatsvinden op 27 maart. Degenen die slagen voor de YGS zullen het Undergraduate Plaatsings Examen (LYS) moeten voltooien om toegang te krijgen tot deze afdeling. De aanvraag periode voor de LYS zal starten op 18 april en zal eindigen op 27 april. Het LYS examen zelf zal plaatsvinden op 18-19 juni en 25-26 juni.
Het schooljaar 2010-2011 zal eindigen op 17 juni, wanneer studenten hun eindrapporten ontvangen en beginnen aan hun drie maanden(!) durende zomervakantie.

2 REACTIES

  1. @ derya: wat is mis met dit nieuws?? Het is zeer normaal als nieuws te vermelden dat scholen weer beginnen… Dit doet elk land.. Nederland, Turkije, China.. etc. Zelfs in Ned wordt bijna op elk hoek van de straat vermeldt dat de scholen beginnen ivm veiligheid. Echter in Turkije hebben ze 2x per jaar vakantie en in Ned bv 10x. Kortom niets mis met dit bericht!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!