Turkse stichting gaat buitenlandse koppels trouwen

1
874

De Mehir Stichting, een Turkse organisatie die financiële steun biedt aan jonge mensen die willen trouwen, gaat dit jaar massa huwelijksceremonies organiseren in Irak, Marokko, Mauritanië, Palestina en Turks Cyprus, speciaal voor koppels die niet over de financiële middelen beschikken voor een huwelijk.

De Mehir Stichting, gevestigd in de Centraal-Anatolische provincie Konya, werd opgericht in 1996 door een groep van ondernemers en academici, die jonge mensen in de gelegenheid wilden stellen om te trouwen. De stichting biedt niet alleen meubels en huishoudelijke apparaten voor de koppels, maar organiseert ook hun bruiloften, vindt werk voor het paar en houdt seminars over hoe je een succesvol huwelijk en gezinsleven kunt realiseren.

Dankzij de stichting hebben tot nu toe al 9.750 paren elkaar het ja-woord kunnen geven. In 2012 hielp het 409 koppels trouwen en dit jaar willen zij minstens twee keer zoveel koppels in Turkije, maar ook in het buitenland laten trouwen.

De voorzitter van Mehir, Mustafa Özdemir, zei dat de prestaties tot nu toe van de stichting binnen en buiten Turkije veel indruk hebben achtergelaten.

In 2012 hielpen we ook al veel buitenlandse koppels om te trouwen in Turkije. Dit bracht ons op het idee om onze activiteiten naar het buitenland uit te breiden. Nu de laatst opeenvolgende jaren zowel Konya als Turkije steeds meer op de voorgrond treden, zou het ondenkbaar zijn om onze stichting alleen op lokaal niveau mensen te laten helpen.

1 REACTIE

  1. interessant onderwerp. Zou ik mee kunnen participeren in de organisatie? Ik woon 6 maanden in de zomer in Turkije, Bodrum, Yalikavak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!