Turkse soap verhoogt bezoeken aan Istanbul’s Topkapı Paleis

7
1243

Een populaire Turkse serie die sinds enkele weken wordt uitgezonden, heeft gezorgd voor een toename van het aantal binnenlandse bezoekers aan het Topkapi Paleis in Istanbul.

Met dank aan Muhteşem Yüzyıl (de prachtige eeuw), dat gebeurtenissen die zich tijdens het bewind van Süleyman de Grote afspeelden laat zien, heeft het paleis de aandacht getrokken van de binnenlandse toeristen. Tegelijkertijd heeft de serie ook boosheid opgeleverd in de conservatieve kringen. Zij zeggen dat de serie een verdraaid beeld schept van werkelijkheid, waarin het aanzien en het leven van de Sultan in een verkeerd daglicht wordt gezet.

Een totaal van 68.916 mensen bezocht het Topkapı Paleis in februari vorig jaar. In de eerste 15 dagen van februari dit jaar, hebben echter al ongeveer 63.564 mensen deze locatie bezocht.

“Binnenlandse toeristen krijgen ook steeds meer grote belangstelling voor het Topkapı Paleis, wat de eerste bestemming is voor buitenlandse toeristen die naar Istanbul komen”, aldus een medewerker van het Topkapı Paleis Museum.

De serie heeft ook een positief effect gehad op de verkoop van historische boeken met werken waarin het leven van Süleyman de Grote en Hürrem Sultan, zijn vrouw, worden uiteengezet. De verkoopcijfers klimmen steeds verder op tot de top van de bestsellers lijst.

Een totaal van 11,7 miljoen mensen bezochten de officieel erkende paleizen van Istanbul en musea vorig jaar, heeft de krant Daily Radikal gemeld. Rond de 3,6 miljoen van hen bezocht het Topkapı Paleis, dat 30,6 miljoen Turkse Lira heeft opgehaald met de inkomsten uit de bezoeken.

Het paleis was de officiële en de hoofdverblijfplaats van de Ottomaanse Sultans voor ongeveer 400 jaar van hun 624-jarige heerschappij.

Kanuni Hurrem en Sultan Suleyman
Kanuni Hurrem en Sultan Suleyman

Zie onze vorige berichtgeving voor meer informatie over de serie en een trailer.

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!